Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Raluca Turcan a făcut anunțul

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 29 aug 2021, 11:05
Raluca Turcan, despre majorarea pensiilor în România
Sursa: Facebook

Raluca Turcan, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a vorbit, joi, despre creșterea pensiilor.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dat declarații despre creșterea pensiilor în acest an.

Care este contribuția Ralucă Turcan la Ministerul Muncii?

Raluca Turcan a explicat ce proiecte are în desfășurare la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

„Eu ca ministru mi-am asumat să demarez şi, sper eu, să duc la bun sfârşit o reformă complexă a pensiilor prin care să eliminăm inechităţile care există în momentul de faţă în sistemul de pensii, să legăm pensiile de contributivitate, să venim cu o variantă care să crească mai mult pensiile mai mici, astfel încât să fie diminuat decalajul dintre cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie.

Citeste si: Curs Valutar BNR vineri, 27 august 2021: EURO explodează și atinge un nou MAXIM ISTORIC! Cele mai noi cotații

În paralel, am început acel proces arhicunoscut de digitalizare a tuturor celor 5 milioane de pensii, astfel încât un om aflat în pensie sau unul care urmează să intre la pensie să poată să-şi acceseze propriu dosar sau viitorul dosar.

E o activitate extrem de complexă şi pe care o monitorizez în fiecare zi.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

De altfel, alaltăieri am lansat procedura de angajare a încă 1.000 de oameni în Casele judeţene de Pensii, pe perioadă determinată, oameni care să aibă competenţe în special digitale şi de cunoaştere a sistemului de pensii şi care să intre în acest proces de Sisif în care sute de mii de dosare cu şină să aibă toate datele băgate în format electronic, inclusiv adeverinţe care să confirme perioadele de contributivitate”, a explicat Raluca Turcan.

Citeste si: Surpriză de proporții pentru 75.000 de români. Se dau sute de euro de persoană. Cum puteți beneficia de acești bani

Cu cât se vor majora pensiile în România?

Raluca Turcan a afirmat că pensiile se vor majora măcar cu rata inflației (5,1% în luna iulie):

Alocații 2023: Copiii  vor beneficia de venituri majorate. ”Cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează”. Ce înseamnă acest lucru?

„Termenul asumat de noi pentru recalcularea pensiilor este începutul lui 2023. Asta nu înseamnă că, în materie de majorare de pensii, nu se întâmpla nimic până atunci. Noi rămânem pe actuala Lege a pensiilor până în 2023. Dacă lucrurile merg bine în economie, atunci se va aplica actuala lege şi pensiile vor fi indexate cel puţin cu rata inflaţiei.

Momentul în care se majorează pensiile se anunţă şi nu se discută. (…) Nu mă veţi auzi făcând speculaţii cu ziua şi momentul şi suma cu care o să crească pensiile. (…) Suntem în vigoare pe actuala lege a pensiilor care prevede indexarea pensiilor la începutul anului, cel puţin cu rata inflaţiei. Rămânem pe legea în vigoare, cum să nu!”, a mărturisit Raluca Turcan.

 


Cookies