Gafa momentului! Noul ministru de Finanțe nu știe cât este salariul minim pe economie în România. Cum se apără Dan Vîlceanu

,
Gafa momentului! Noul ministru de Finanțe nu știe cât este salariul minim pe economie în România
Ministrul de Finante nu stie cat este salariul net in Romania[Sursa foto: Facebook]

Dan Vîlceanu, noul ministrul al Finațelor, a făcut o nouă gafă, după ce, în urmă cu câteva zile, nu a știut cât este rata inflației în România. De această dată, ministrul nu a știut cât este salariul minim pe economie în 2021.


In articol:

Dan Vîlceanu a dat-o din nou în bară. Ministrul Finațelor a fost întrebat cât este salariul minim pe economie în 2021, iar acesta nu a fost nici pe aproape de suma reală.

Cum se apără noul ministru de Finanțe?

Gafa momentului! Noul ministru de Finanțe nu știe cât este salariul minim pe economie în România

Noul ministru al Finațelor a făcut din nou o gafă, după ce, în urmă cu câteva zile nu a știut cât este rata inflației în România. La ultima conferință de pesă pe care Dan Vîlceanu a susținut-o nu a știut cât este salariul minim pe economie în 2021.

Gafa momentului! Noul ministru de Finanțe nu știe cât este salariul minim pe economie în România
Noul ministru de Finante[Sursa foto: Facebook]

Se pare că ministrul Finațelor a fost pus în dificultate de un jurnalist care l-a întrebat, în cadrul conferinței de presă, cât este salariul net. La această întrebare incomodă, ministrul a răspuns că este ”în jur de 1600 și ceva”. 

Răspunsul ministrului nu a fost nici pe aproape de realitate, în România, salariul net este 1.386 de lei pentru cei fără studii/ experiență, 1.413 lei pentru absolvenții cu experiență de 1 an și 2.362 lei pentru muncitorii din construcții. 

Citeste si: Vești bune pentru români. Ce se va întâmpla cu economia țării în perioada următoare? Florin Cîțu: „Nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru!”

Discuția dintre ministru și reporter

Reporter: Aveți idee cât este salariul minim în mână? Ministrul de Finanțe Dan Vîlceanu: ”Poftiți?”

Reporter: Salariul minim net, în mână, în România.

Ministrul de Finanțe Dan Vîlceanu: ”Da. Este în jur de 1600 și ceva.”

Reporter: 1386.

Ministrul de Finanțe Dan Vîlceanu: ”E 2380, cred, salariul minim. 2000 … da, 2300 … salariul minim brut. Deci n-are cum să fie 1300, da? Dar, mă rog.”

Reporter: Atâta este.

Ministrul de Finanțe Dan Vîlceanu: ”Ok.”

Conform unui document al Ministerului Muncii, salariul minim brut în România, garantat în plată, în 2021, este 2.300 de lei.

Gafa momentului! Noul ministru de Finanțe nu știe cât este salariul minim pe economie în România
Noul ministru de Finanțe nu știe cât este salariul minim pe economie în România[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Finațelor a precizat, la preluarea mandatului, că inflația nu este la un nivel record și nici nu este sub 5%, aceasta fiind o estimare a BNR. Însă, datele furnizate INS în luna august arată că rata anuală a inflației a urcat la 5%.

Noul ministru al Finanțelor, liberalul Dan Vîlceanu, a depus miercuri, 18 august, jurământul de învestire în funcție, în fața președintelui Klaus Iohannis. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni, unde au participat și preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Ludovic Orban, alături de premierul Florin Cîţu. 

Citeste si: Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă. Câți bani vor primi românii de acum înainte

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Premierul Florin Cîţu a anuntat cand va incepe vaccinarea adolescentilor cu varste curprinse intre 12 si 15 ani! "Ii incurajez pe parinti sa ia cea mai buna decizie pentru...

Voldomir Zelenski, ieșire furtunoasă: 'Vladimir Putin se teme de moarte!' / 'Nu există un embargo total asupra aprovizionării cu energie'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vești bune pentru români. Ce se va întâmpla cu economia țării în perioada următoare? Florin Cîțu: „Nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies