Vești bune pentru români. Ce se va întâmpla cu economia țării în perioada următoare? Florin Cîțu: „Nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru!”

,
Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României [Sursa foto: Facebook]

Deși România traversează o perioadă delicată din cauza noului coronavirus, veștile venite din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI) sunt dintre cele mai bune. Ce anunț au făcut specialiștii despre economia țării?


In articol:

Din punct de vedere economic, veștile sunt bune pentru România. Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) anunță o creștere economică față de toamna anului trecut, cifrele fiind spectaculoase comparativ cu alte state ale Uniunii Europene.

Fondulul Monetar Internaţional (FMI), anunț oficial despre economia României

Potrivit analizelor realizate de Fondul Monetar Internațional (FMI), România ar putea înregistra până la finalul acestui an o creștere economică de 6%, urmată anul viitor de o nouă creștere economică, de această dată de aproximativ 4,8%. Dacă previziunile specialiștilor de la Fondul Monetar Internațional (FMI) se vor adeveri, România ar urma să aibă a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, pe primul loc aflându-se Spania, cu o creștere economică de 6,4%.

În urmă cu un an, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional estimau o creștere economică de 4,6%, însă acum, previziunile sunt mult mai optimiste pentru perioada imediat următoare.

La scurt timp după ce reprezentanții FMI au făcut anunțul, premierul României, Florin Cîțu, a postat un mesaj pe contul personal de facebook. Premierul României a subliniat că toate măsurile luate până în prezent de Guvernul României au fost eficiente, lucru care va favoriza creșterea economică a României în următoarele luni.

Premierul Florin Cîțu este încrezător că economia României se va menține pe acest trend crescător multă vreme, lucru care va aduce o mulțime de beneficii românilor. În momentul în care au construit bugetul de stat pentru anul 2021, reprezentanții autorităților din România au luat în calcul o creştere a economiei de 4,31%, iar noile estimări privind evoluţia economiei româneşti făcute de FMI nu fac altceva decât să îi bucure pe reprezentanții guvernului.

Citeste si: Toți românii trebuie să știe! Se va impune de miercuri, 7 aprilie. Guvernul a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Fotografia postată de Florin Cîțu pe facebook
Fotografia postată de Florin Cîțu pe facebook [Sursa foto: Facebook]

„Vești fantastice pentru toți românii! FMI are încredere în Guvernul României și estimează o creștere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creștere economică substanțială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creștere din Uniunea Europeană.

Luăm cele mai bune măsuri pentru economie și acest lucru se vede. Am reușit să stabilizăm economia și să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre. Economia României se află pe o direcție de creștere economică sustenabilă și nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru.”, este mesajul pe care l-a scris pe facebook premierul României, Florin Cîțu.

Citeste si: Se dau bani de la stat! Ce categorie de români primește 77 milioane de euro. Trebuie să depuneți cererile până pe 17 mai

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț de ultimă oră! Salariații pot munci până la 70 de ani, ca să nu cumuleze pensia cu salariul. Raluca Turcan a anunțat că există și excepții

Alexandru Rafila ACUZĂ că gestionarea pandemiei a scăpat de sub control în mandatul lui Vlad Voiculescu: I-au lipsit viziunea, acțiunea și asumarea

Clasament Survivor România 2021, cu cele 4 noi concurente incluse. Cine a ajuns pe locul 1 și pe ce poziție a coborât Jador

Mai are sau nu loc programul Start-Up Nation în 2021

Este oficial! Ce se întâmplă cu impozitele în 2021! Ministrul Muncii a făcut anunțul despre bugetul de stat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies