Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă. Câți bani vor primi românii de acum înainte

,
Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă
Câți bani vor primi românii de acum înainte

Crește valoarea tichetelor de masă și a celor pentru creșă. Măsura va fi aplicat în curând.


In articol:

Vești bune, se majorează tichetele de masă și cele pentru creșă, după ce în aprilie au fost înghețate la valoarea de 20 de lei.

Valoarea lor va crește printr-un ordin comun al Ministerului de Finanțe și Ministerului Muncii.

Ce valoare vor avea tichetele de masă și cele de creșă 

Majorarea tichetelor de masă și a celor de creșă va fi aplicată începând cu luna octombrie a acestui an, după ce Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Finanțelor vor adopta un ordin comun ce vizează această creștere.

Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă
Creste valoarea bonurilor de masa[Sursa foto: PixaBay]

Ei bine, valoarea nominală a unui tichet de masă nu va putea depăși 20.09 lei. În prezent valoarea nominală a unui tichet de masă este de 20.01 lei, valoare ce rămâne în vigoare până în luna septembrie 2021.

Începând cu luna octombrie 2021, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă va fi de 490 de lei. În acest moment valoarea lunară fiind de 480 de lei, și așa va rămâne până în luna septembrie.

Ambele majorări vor fi aplicate până în luna martie a anului 2022, dar pentru a intra în vigoare trebuie să fie aprobate de către Ministrul de Finanțe, respectiv Ministerul Muncii, iar mai apoi să fie publicat în Monitorul Oficial.

Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă
Creste valoarea tichetelor de cresa[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Tichetele de masă, majorate la 20 de lei! Ce salariu încasează lunar un lucrător comercial, în București

Ce sunt tichetele de masă

Bonurile de masă sunt un beneficiu pe care angajații îl primesc în afara salariului și există în peste 40 de țări, inclusiv în aproape toate țările membre UE. Tichetele reprezintă o alocație individuală de hrană pe care firmele o pot acorda angajaților pentru fiecare zi de lucru pe parcursul unei luni calendaristice. Tichetele de masă sunt deductibile la calculul impozitului pe profit și scutite de contribuțiile patronale sau salariale.

Ce sunt tichetele pentru creșă

Tichetele pentru creșă se acordă angajaților proprii, pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani. Prin intermediul acestor tichete se pot plăti numai taxele creșei unde este înscris copilul angajatului.

Aceste tichete pot fi acordate angajatului care nu beneficiază de concediu și de indemnizație pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap, pe bază de cerere.

Citeste si: Bonuri de masă și tombole pentru românii care urmează să se vaccineze. Ministerul Sănătății pregătește un plan pentru încurajarea vaccinării

 

Citește-ne pe

Citește și:

OFICIAL! Ministrul Sănătății a anunțat restricții pentru persoanele nevaccinate: ”A început valul 4” De când intră în vigoare

VIDEO Un celebru comediant, care i-a făcut pe mulți români să râdă, și-a găsit sfârșitul pe patul unui spital din Las Vegas

Imaginile cu momentul în care Anamaria Prodan i-a dat un pumn lui Dan Alexa stârneau un val de reacții. Mulți s-au gândit că între ei ar fi o relație amoroasă, dar acum a ieșit...

Pot fi angajații obligați să se vaccineze ca să fie primiți la locul de muncă? Decizia luată de Ministerul Sănătății

Bonuri de masă pentru persoanele care vor să se vaccineze. Măsura intră în vigoare de astăzi. Ce valoare au tichetele?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies