Bonuri de masă și tombole pentru românii care urmează să se vaccineze. Ministerul Sănătății pregătește un plan pentru încurajarea vaccinării

,

Ministrul Sănătății a anunțat că se lucrează la un plan pentru a crește procentul persoanelor vaccinate în România


In articol:

Ministrul Sănătăţiia spus că a înaintat Guvernului o serie de propuneri care să accelereze procesul de vaccinare anti-COVID în România.

Citeste si: După coronavirus și varianta Delta, o nouă boală face ravagii în lume. Sute de cazuri au fost confirmate până la acest moment

Bonuri de masă şi tombole, pentru persoanele vaccinate

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, vrea să acorde bonuri de masă pentru cei care aleg să se vaccineze şi tombolele pentru cei vaccinaţi. Ministrul crede că gestionarea valului patru al pandemiei depinde de fiecare dintre noi, astfel vine cu propuneri de recompensă pentru persoanele care decid să se imunizeze.

Ioana Mihăilă: “Deocamdată avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masă, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, şi suntem în discuţii, încă nu avem o formă finală, a unor loterii la care să participe toate persoanele vaccinate.  Am venit, de asemenea, cu propuneri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte, dar şi anumite măsuri care să recompenseze şi pe cei vaccinaţi anterior şi pe cei care doresc să se vaccineze de acum înainte.

În momentul acesta, loteria este încă la stadiul de discuţii, vom veni cu mai multe propuneri, vedem care sunt cele mai uşor de operaţionalizat şi acceptat de Guvern şi acelea vor fi implementate”, a declarat Ministrul Sănătăţii pentru News.ro. 

Citeste si: Cât de eficient este vaccinul anti-Covid? Ce spun reprezentanții Ministerului Sănătății: "Se va afla abia în 2023..."

Ministrul Sănătăţii a declarat că personalul medical nevaccinat trebuie să suporte testarea periodică din propriul buzunar, având în vedere că statul român le pune la dispoziţie vaccinul în mod gratuit.

“Trebuie să înţelegem că medicii, dar nu doar medicii, tot personalul medical trebuie să fie conştient şi responsabil, cu scopul de a proteja pacienţii.

Personalul medical nevaccinat, dacă se infectează, reprezintă un risc nu doar pentru propria persoană, de a dezvolta forme severe de boală, dar şi pentru pacienţi. Din aceste considerente, cred că personalul medical nevaccinat ar trebui testat periodic, iar în condiţiile în care vaccinarea este gratuită, este disponibilă, este sigură, practic nu există contraindicaţii pentru prima doză de vaccin serioase, aşa încât să explice aceste procente relativ mici ale personalului medico-sanitar nevaccinat.

Cred că este important ca atunci când statul pune la dispoziţie mijloacele de prevenţie, şi mă refer aici la vaccinare, personalul care nu doreşte -  şi este liber să aleagă- totuşi să nu expună pacienţii la risc şi să fie testaţi periodic, dar aici nu cred că mai este responsabilitatea contribuabilului care plăteşte până la urmă dările la stat şi din banii căruia s-ar realiza aceste teste.

Cred că aici este responsabilitatea personalului care, în ciuda tuturor acestor date ştiinţifice legate de siguranţa vaccinării, în ciuda faptului că vaccinul este pus la dispoziţie gratuit, încă nu doreşte să se vaccineze.

Este liber să aleagă asta, dar nu este responsabilitatea contribuabilului român să plătească testele”, a explicat Ministrul Sănătăţii.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români Care sunt noile măsuri pentru nevaccinați? Ce avantaje au persoanele imunizate

Ministrul Sănătăţii a declarat că doreşte ca procesul testării copiilor şi personalului din şcoli să fie reluat, dar şi că vor putea fi orgnizate în şcoli cabinete de vaccinare pentru copiii de peste 12 ani, care au acum indicaţie de vacinare.

“Noi am făcut disponibile testările pentru copiii din şcoală încă de anul trecut, dorim împreună cu Ministerul Educaţiei să reluăm acest proces de testare pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic. Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen, dar, de asemenea, recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie şi anume purtarea măştii, ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul şi îşi desfăşoară activităţile, precum şi, în limita posibilităţilor, distanţarea fizică.

De asemenea, acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient, şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi.

Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare”, a precizat Ministrul Sănătăţii pentru News.ro.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Pensii 2021. Ce se întâmplă cu pensiile de urmaş? Toți românii trebuie să afle noile condiții impuse de Casa de Pensii

Turiștii au plecat, COVID-19 a înflorit - La Costinești, rata de infectare a depășit 3 la mie: Revin restricțiile

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

DESCOPERĂ: Când se oprește creșterea la fete? Află până la ce vârstă mai pot lua în înălțime

Bilanț coronavirus 20 septembrie 2021: Aproape 1.000 de pacienți la ATI! Două județe în scenariul roșu!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies