După coronavirus și varianta Delta, o nouă boală face ravagii în lume. Sute de cazuri au fost confirmate până la acest moment

,
După coronavirus și varianta Delta, o nouă boală face ravagii în lume.
Sute de cazuri au fost confirmate pana la acest moment

O nouă boală face ravagii la nivel național și se răspândește cu rapiditate în lume. Creșterea numărului de cazuri a dus la declanșarea unei crize de sănătate accentuată.


In articol:

În timp ce varianta Delta face ravagii în întreaga lume, o nou boală s-a declanșat și se răspândește cu rapiditate. Numărul cazurilor a depășit cu mult limita în doar câteva zile.

O nouă boală face ravagii în lume

Nigeria se confruntă de câteva săptămâni cu o creștere a numărului de cazuri de holeră. Infecțiile care s-au înregistrat în nordul acestei regiuni accentuează și mai mult criza de sănătate a țării.

După coronavirus și varianta Delta, o nouă boală face ravagii în lume.
Holera face ravagii in Africa[Sursa foto: PixaBay]

”În ultimele două săptămâni, ne-am confruntat cu o creştere a numărului de cazuri noi”, a declarat Bashir Lawan Muhammad, medic epidemiolog şi director adjunct al Agenţiei pentru Sănătate Publică din statul federal Kano, potrivit informațiilor transmise de reuters.com, citat de Capital.ro.

Situația sanitară din Nigeria este agravată de sezonul ploios, iar instabilitatea social-politică din nordul țării, unde autoritățile luptă cu grupările islamice, îngreunează posibilitatea medicilor de a interveni, a mai precizat medicul.

Citeste si: Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin

Nordul Nigeriei luată cu asalt de infecțiile cu holeră

Mai precis 22 din cele 36 de state federale ale Nigeriei, precum și capitala Abuja, a raportat cazuri suspecte de holeră, după cu informează specialiștii de la Centrului Nigerian pentru Controlul Bolilor (NCDC). Maladia produsă de consumul de apă contaminată poate fi letală dacă nu este tratată la timp.

După coronavirus și varianta Delta, o nouă boală face ravagii în lume.
Nigeria se confrunta cu o crestere a cazurilor de holera[Sursa foto: PixaBay]

Creșterea numărului de cazuri de holeră este foarte ridicat în dordul țării, unde sistemele de sănătate sunt slab pregătite să facă față unor crize sanitare.

Situația este neagră în Nigeria, 186 de persoane au murit de holeră în statul Kano din luna martie, a precizat medicul Bashir Lawan Muhammad. Acest stat nigerian a raportat cele mai multe decese dintr-un total de 653 de decese provocate de holeră, conform unor statistici publicate de NCDC.

Numărul cazurilor de holeră a crescut în contextul în care bilanțul zilnic Covid a ajuns la cel mai înalt nivel după luna martie, alimentând frica că Nigeria ar putea fi lovită de valul trei al pandemiei de Covid-19, țara cu cea mai mare populație din Africa.

Citeste si: Cât de eficient este vaccinul anti-Covid? Ce spun reprezentanții Ministerului Sănătății: "Se va afla abia în 2023..."

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cât de eficient este vaccinul anti-Covid? Ce spun reprezentanții Ministerului Sănătății: "Se va afla abia în 2023..."

VIDEO| Angela Merkel: 'UE trebuie să-şi rezolve disputele prin discuţii, nu prin decizii judecătoreşti'

Dezastru pentru Dan Bittman! S-a aflat motivul real pentru care este împotriva restricțiilor și a vaccinării. Informația care îl distruge

Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin

Bilanț coronavirus 3 august 2021: Numărul de cazuri noi, în creștere! Cele mai multe infectări din ultimele două luni!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies