Cât de eficient este vaccinul anti-Covid? Ce spun reprezentanții Ministerului Sănătății: "Se va afla abia în 2023..."

,
vaccinul anti-Covid
Cât de eficient este vaccinul anti-Covid?[Sursa foto: PixaBay]

Cat de sigure sunt vaccinurile anti COVID-19? Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai importante întrebări.


In articol:

De la începutul pandemiei de COVID-19, oamenii de știință au început să lucreze la dezvoltarea mai multor vaccinuri impotriva coronavirusului.  Medicii spun că vaccinurile sunt cea mai bună speranță pentru a pune capat pandemiei, însă mulți se întreabă cât de eficiente sunt acestea.

 vaccinul anti-Covid
Cât de sigur este vaccinul anti-Covid?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin

Ministerul Sănătății, despre vaccinurile anti-COVID-19

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai importante întrebări legate de vaccinurile împotriva coronavirusului, dar și la cele mai importante aspecte legate de acestea. Astfel, reprezentanții Ministerului Sănătății au oferit răspunsuri referitoare la ce se știe și ce nu se știe despre eficacitatea și siguranța dozelor de vaccin.

  1. Există o strategie națională de monitorzare a eficacității vaccinurilor anti-COVID-19?
  2. Există o strategie națională de monitorzare a anticorpilor dezvoltați de populația vaccinată în urma vaccinurilor anti-COVID-19?

Citeste si: Bilanț coronavirus 3 august 2021: Numărul de cazuri noi, în creștere! Cele mai multe infectări din ultimele două luni!

”Siguranța și eficacitatea vaccinurilor care au primit autorizații condiționate de introducere pe piață sunt monitorizate. Din documentele publicate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), termenele limită pentru depunerea rapoartelor finale asupra eficacității sunt:

- decembrie 2023 pentru vaccinul Comirnaty (dezvoltat de BioNTech/Pfizer)

- decembrie 2022 pentru COVID-19 Vaccine Moderna

- mai 2022 pentru Vaxzevria (dezvoltat de AstraZeneca)

- decembrie 2023 pentru COVID-19 Vaccine Janssen”, a transmis Ministerul Sănătății.

3. Care este perioada de timp în care un om este protejat împotriva COVID-19, în urma vaccinării cu Pfizer?

4. Care este perioada de timp în care un om este protejat împotriva COVID-19, în urma vaccinării cu AstraZeneca?

5. Care este perioada de timp în care un om este protejat împotriva COVID-19, în urma vaccinării cu Moderna?

”Pentru că vaccinurile împotriva COVID-19 au fost dezvoltate relativ recent, la acest moment, nu se poate preciza cu certitudine care este perioada protecției sau dacă va fi necesară la un moment dat revaccinarea.

Perioada de timp în care suntem protejați după vaccinare poate fi stabilită doar prin observarea îndelungată a voluntarilor cărora le-a fost administrart vaccinul în cadrul studiilor clinice. Din acest motiv, studiile clinice necesare pentru a stabili durata imunității sunt încă în derulare, iar datele provenite din acestea sunt în dinamică”, este răspunsul dat de CNCAV.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Ce se întâmplă cu pandemia de COVID-19. Alexandru Rafila a făcut noi declarații: "Nu există mari speranțe"

6.

Care este marja titrului de anticorpi pe care un om trebuie să îi dezvolte după vaccinarea anti-COVID-19? Între ce valori trebuie să se încadreze?

”Încă nu există suficiente date care să ne spună când și dacă va fi necesară revaccinarea. Nu există un titru/prag de anticorpi peste care să se spună că o persoană este protejată, iar testele nu sunt standardizate între ele. Decizia de a revaccina va fi luată în momentul în care datele de monitorizare a eficienței vaccinurilor, naționale și internaționale, vor arăta o scădere semnificativă a protecției, după un anumit timp sau în fața unei anumite variante virale”, conform CNCAV.

7. Care este planul Ministerului Sănătății în privința imunizării populației împotriva COVID-19?

”În România, imunizarea populației se realizează conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, aprobată prin Hotărârea nr. 1.031 din 27 noiembrie 2020, modificată și completată prin Hotărârea nr. 12 din 20 ianuarie 2021”, a transmis Ministerul Sănătății.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar Ortodox, 17 octombrie 2021. Ce sărbătoare este duminică?

VIDEO| Angela Merkel: 'UE trebuie să-şi rezolve disputele prin discuţii, nu prin decizii judecătoreşti'

Dezastru pentru Dan Bittman! S-a aflat motivul real pentru care este împotriva restricțiilor și a vaccinării. Informația care îl distruge

Calendar Creștin Ortodox, 16 octombrie 2021. Sărbătoare mare sâmbătă pentru credincioși

Sărbătoare importantă luni! Ce sfânt este pomenit pe 18 octombrie în calendarul creștin ortodox?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies