ANUNȚUL care afectează milioane de români! Ce se întâmplă cu pandemia de COVID-19. Alexandru Rafila a făcut noi declarații: "Nu există mari speranțe"

,
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila, despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului.[Sursa foto: Facebook]

Profesorul Alexandru Rafila atrage atenția că România se confruntă cu o scădere a dorinței populației de a se imuniza împotriva coronavirusului.


In articol:

Autoritățile din România se tem de valul patru al pandemiei de coronavirus și încearcă să convingă românii să se imunizeze, pentru a reduce numărul de infectări din toamnă. Astfel, medicul Alexandru Rafila a făcut noi declarații despre campania de vaccinare anti-COVID-19!

vaccin
Alexandru Rafila, despre campania de vaccinare[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Cateva mii de cazuri pe zi vor fi"

Alexandru Rafila, despre campania de vaccinare

La nivel mondial, campania de vaccinare împotriva Covid-19 este cea mai mare provocare pentru cetățeni. De aceea, autoritățile continuă eforturile pentru a nu lăsa pe nimeninevaccinat.

Pe lângă coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță, s-au mai implicat în campania de vaccinare și alte autorități, deoarece acestea a au ca scop și demararea unei campanii de convingere a populației să se vaccineze.Autoritățile susțin că numai așa va putea fi atinsă ținta de a vaccina populația până în septembrie.

Citeste si: Avertisment cutremurator pentru tinerii nevaccinati inainte de venirea valului patru al pandemiei! "Un nevaccinat va dezvolta forme..."

Recent, Medicul Alexandru Rafila a criticat dur  Guvernul, pentru că nu a reușit să atingă pragul promis de persoane imunizate, adică cinci milioane până la data de 31 iulie 2021.

Astfel, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a sugerat și câteva variante pentru accelerarea campaniei de imunizare împotriva coronavirusului, potrivit Wowbiz.

" Am depășit cu 60 de zile termenul pe care domnul prim-ministru l-a fixat și avea dreptate atunci să îl fixeze la data de 1 iunie, cu speranța că până la 1 septembrie, dacă vă aduceți aminte, a spus că se vor vaccina 10 milioane de persoane.

Or, 10 milioane în cel mai bun caz le atingem la anul pe vremea asta, așa că nu cred că este o veste foarte bună pentru că România se situează la jumătate față de media Uniunii Europene în ceea ce privește proporția de persoane vaccinate și lucrul acesta s-ar putea să aibă un impact serios asupra sistemului de sănătate pentru că deosebirea între România și celelalte state din Uniunea Europeană va fi următoarea, persoanele care se vor infecta în România s-ar putea să aibă nevoie de o asistență medicală spitalicească mult mai frecvent și – Doamne, ferește! – să ajungă în Terapie Intensivă sau, chiar mai  rău, să avem cazuri de deces.",  a spus Alexandru Rafila, la B1 TV.

Alexandru Rafila, despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului

Potrivit autorităților, valul patru de coronavirus ar începe în România în luna septembrie sau octombrie. Astfel, Alexandru Rafila consideră că pentru a înfrunta pandemia de COVID-19 trebuie ca cetățenii din România să se vaccineze în număr cât mai mare, pentru a fi evitate cazurile grave și decesele din cauza infecției cu Sars-Cov-2.

"În țările care înregistrează numere mari de cazuri, din vestul Europei, datorită acoperii vaccinale mari cazurile acestea grave și decesele practic nu apar la populația vaccinată și cred că acesta – sau acesta ar trebui să fie – principalul obiectiv și al nostru. Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Eu i-am auzit și pe domnul prim-ministru, și pe domnul prefect al Bucureștiului că nu știu ce ar putea să facă.", a adăugat expertul OMS.

Citeste si: O nouă lovitură pentru români! Dan Barna vrea restricții mai dure pentru cei nevaccinați: "Nu există un drept al omului"

Expertul OMS crede că actuala campanie de vaccinare anti-COVID 19 trebuie îmbunătățită. Astfel, medicul face un apel către Guvern și propune realizarea unor campanii de informare țintite.

" Noi tot am explicat să facă campanii țintite, să informeze, să facă o campanie dedicată părinților care doresc să își vaccineze copiii, să existe în mediul rural posibilitatea informării chiar din casă în casă și consiliere. Asta necesită o logistică, un efort și o strategie, o gândire. Or, dacă ea nu există și singurul lucru sunt declarații sforăitoare la televizor care ulterior se dovedesc neinspirate, nu cred că putem să rezolvăm ceva. Ajutăm cu toții, n-are nicio importanță orientarea politică ș.a.m.d., dar nu se poate să spui că nu știi ce să faci, chestiunea aceasta la un prim-ministru mi se pare puțin deplasată ca să nu spun nepotrivită.", a mai adăugat Alexandru Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce mesaj a transmis mama copilului de patru ani găsit mort în piscină, înainte ca aceasta să-și ia viața din cauza tragediei

MApN dezminte informațiile despre sistemul radar instalat de la Cârcea: Nu au legătură cu realitatea

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Mama gemenilor care au căzut de la etaj, în timp ce făcea live pe Facebook, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies