Cand ajunge in Romania valul patru de pandemie: „Nu este de glumit cu noua variantă Delta, prezintă un pericol!”

,
Raluca Turcan
Raluca Turcan îndeamnă românii la vaccinare![Sursa foto: Facebook]

Autoritățile preconizează că din această toamnă va veni valul al patrulea de coronavirus, care ar fi cel mai periculos. Iată ce a declarat Raluca Turcan despre noul val pandemic.


In articol:

Raluca Turcan a fost duminică la Sibiu, unde i-a îndemnat pe români să se vaccineze, în condiţiile în care varianta Delta virusului SARS-CoV-2 prezintă un risc crescut.

 Raluca Turcan
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, i-a îndemnat duminică pe români să se vaccineze.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ne vom întoarce la masca de protecție? Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță: "Trebuie să o purtăm"

Ce a spus Raluca Turcan despre vaccinare

Autoritățile susțin că rata de vaccinare a scăzut în România, iar valul patru aproape "bate la ușă", ceea ce înseamnă că românii reprezintă un risc ridicat de infectare cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, îi îndeamnă pe români să se vaccineze, în condiţiile în care există riscul ca „în septembrie să ne confruntăm cu o problemă serioasă din perspectiva ratei de infectare”, în condiţiile în care varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2 prezintă un risc crescut, potrivit capital.ro.

Citeste si: Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Persoanele care nu mai sunt nevoite să stea în carantină

„Trebuie să rămânem mobilizaţi în continuare în condiţiile în care varianta Delta prezintă un pericol crescut prin gradul de răspândire rapid pe care îl are şi este foarte important ca, încă de pe acum, să se lucreze la planuri de acţiune începând cu septembrie, atunci când se vor fi terminat concediile şi copiii stau să înceapă şcoala.

Trebuie pe această chestiune, a prevenirii răspândirii virusului să rămânem foarte temeinic pregătiţi întrucât nu este de glumit cu noua variantă Delta. Şi, de asemenea, suntem încă în aşteptare cu o creştere a ratei de vaccinare la nivel naţional.”, a declarat Raluca Turcan.

„Din punctul nostru de vedere ca Guvern, prioritatea zero trebuie să rămână în continuare, chiar şi în perspectiva concediilor şi vacanţelor, vaccinarea. Dacă nu tratăm cu responsabilitate şi nu încercăm să punem accentul pe prevenţie în răspândirea virusului, putem risca în septembrie să ne confruntăm cu o problemă serioasă din perspectiva ratei de infectare”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Atenție! Ce se va întâmpla cu şcolile dacă vine valul 4 al pandemiei? Ministrul Cîmpeanu: "În funcţie de evoluţia epidemiologică..."

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au avut, duminică, o întâlnire de lucru cu prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, şi reprezentanţii structurilor din MAI.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Klaus Iohannis, despre gestionarea răspândirii variantei Delta. Ce urmează în România

Volodimir Zelenski, reacție la anunțul lui Klaus Iohannis: S-au întâmplat lucruri importante/ Video

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Compania Pfizer a facut un anunt important! Ce vor face toate persoanele care s-au imunizat deja cu primele doua doze de vaccin anti-COVID-19?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies