Atenție! Ce se va întâmpla cu şcolile dacă vine valul 4 al pandemiei? Ministrul Cîmpeanu: "În funcţie de evoluţia epidemiologică..."

,
Sorin Cîmpeanu
Ce se întâmplă în toamnă cu școlile dacă vine un al patrulea val de infectări.[Sursa foto: Facebook]

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a explicat vineri ce se întâmplă cu școlile dacă apare al patrulea val pandemic.


In articol:

Autoritățile spun că la începutul toamnei, România se va confrunta cu un al patrulea val al pandemiei, avertizând că impactul acestuia depinde doar de campania de vaccinare. Însă, ce se va întâmpla cu școlile?

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: ADMITERE Politehnică 2021. Calendarul examenelor și actele necesare înscrierii

Sorin Cîmpeanu, despre valul patru al pandemiei

Elevii au fost foarte afectați de pandemia de coronavirus. Cursurile față în față s-au mutat în mediul online, unde o parte din copii nu au avut acces la învățământ.

Acum, după ce restricțiile s-au relaxat, se vorbește de un al patrulea val pandemic, iar elevii nu știu ce se va întâmpla cu școala. Vor merge fizic la cursuri sau vor învăța tot în mediul online?

Citeste si: Anunțul momentului pentru elevi! Klaus Iohannis anunţă schimbări în educaţie: "Nu mai putem continua așa"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este convins că sistemul de educație nu va fi afectat, în cazul unui posibil val patru al pandemiei de COVID, pentru că mulți angajați din domeniu au fost deja vaccinați.

”Din prima zi de mandat am insistat pentru prezenţa fizică la cursuri, în funcţie de evoluţia epidemiologică. Nu văd de ce mi-aş schimba punctul de vedere acum. În al doilea rând, permiteţi-mi să fiu optimist, pentru că în învăţământ avem cea mai mare rată de vaccinare, pentru că la nivel naţional avem o rată de vaccinare diferită de precedentul val, motiv pentru care sunt convins că acest al patrulea val, dacă va

veni, va fi mult mai uşor controlabil şi nu va avea influenţe asupra sistemului de educaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, citat de RmaniaTV.

Citeste si: Copiii ar putea fi vaccinați în școli, începând de anul următor. Sorin Ion: ”Nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli!”

Sorin Cîmpeanu  susține că valul patru va fi mult mai ușor de controlat decât celelalte de până acum, doar dacă românii decid să se vaccineze.

”Pentru a pregăti sistemul de educaţie pentru această eventualitate insist încă o dată asupra necesităţii şi importanţei vaccinării şi, sigur că da, există posibilitatea ca în cazul în care sunt persoane care nu au dorit să se vaccineze, pentru a putea asigura în şcoli acea stare de siguranţă sanitară, există posibilitatea testării”, a mai declarat Cîmpeanu.

Citeste si: Când are loc sesiunea de toamnă a Examenului de Bacalaureat 2021

Centrul European de Preveniree şi Control al Bolilor (ECDC) a publicat un raport despre COVID-19 la copii şi rolul pe care îl joacă şcoala în

transmiterea bolii. Potrivit raportului, în următoarele luni, cazurile de COVID-19 la copii vor creşte probabil mai mult decât la adulţi, care sunt vaccinaţi în număr tot mai mare, potrivit RomâniaTV.

Admiterea la liceu pe bază de examen ar putea fi introdusă din 2022

Sorin Cîmpeanu a mărturisit, că reintroducerea examenelor de admitere la licee și colegii ar putea fi o variantă prin care acestea  ar putea să-şi facă o „selecţie particularizată”.

„Dacă un Bacalaureat bazat pe competenţe va putea fi aplicat doar după ce elevii vor parcurge întreg ciclul liceal în acest sistem de educaţie bazată pe competenţe, concursul de admitere la liceu este o modalitate prin care mergem către o educaţie mai personalizată, în funcţie de aspiraţiile fiecărui tânăr şi aspiraţiile fiecărei şcoli.

Mergem de asemenea spre o descentralizare, fără a fi o obligativitate organizarea acestui examen nici pentru liceu, nici pentru candidat să se prezinte”, a afirmat ministrul Educaţiei, despre modul în care putea fi reaplicată admiterea la liceu pe bază de examen.

Citeste si: Vești proaste pentru elevi! Vacanța de vară va fi scurtată. Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a afirmat că „această idee de a da concurs de admitere la liceu sau examen de evaluare naţională evită participarea la două examene, pentru aceşti tineri de vârstă de 14 ani”.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Guvernul pregătește măsuri pentru închiderea școlilor. Ce se întâmplă cu părinții care stau acasă cu elevii

Vlad Voiculescu, avertisment după Congresul PNL: 'Șansele ca școală să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100%'

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Vaccinarea devine obligatorie în România! Florin Cîțu a făcut anunțul :”Va fi introdusă zilele astea...”

Cum se descarcă certificatul digital COVID? Iată pașii pe care trebuie să-i urmați

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies