ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Cateva mii de cazuri pe zi vor fi"

Author: Ana Filip
Actualizat: 02 aug 2021, 02:10
Alexandru Rafila considera ca valul 4 in Romania va aduce cateva mii de cazuri zilnic
Sursa: Facebook

Profesorul Alexandru Rafila a facut cateva precizari cu privire la sosirea valului 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania si despre evolutia acestuia.

Reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii, medicul Alexandru Rafila, a incercat sa clarifice cateva aspecte referitoare la posibilul val patru al pandemiei de COVID-19 in tara noastra in aceasta toamna, dar si despre campania de vaccinare si chiar despre posibila vaccinare cu cea de-a treia doza.

Alexandru Rafila, anunt important cu privire la varful valului 4 al pandemiei in Romania, in aceasta toamna!

Medicul Alexandru Rafila sustine ca sosirea unui val 4 al pandemiei va aduce in Romania cateva mii de cazuri pe zi, insa deocamdata este imposibil de facut predictii in acest sens al numarului de cazuri. De asemenea, Rafila a subliniat si faptul ca unele afirmatii lansate de oameni politici, precum cele facute prefectul Capitalei, care a spus ca cele mai multe dintre noile cauri se vor inregistra in Bucuresti, sunt inca nefondate.

Citeste si: Românii pot beneficia de imunitate pe viață împotriva Covid-19. Alexandru Rafila a dezvăluit toate detaliile

"Da, am inceput o crestere, care se vede in ultimele 2-3 saptamani. Acum, sigur ca nu pune probleme din punct de vedere al asistentei medicale, dar el tot creste. În ce priveşte vaccinarea obligatorie, aici si OMS are acelasi punct de vedere, nu se va vaccina obligatoriu.


In ce priveste a treia doza, aceasta se va face doar persoanelor vulnerabile, ca in Israel, unde se administreaza doar persoanelor peste 60 de ani, li se recomanda. De asemenea, persoanelor care sunt si vaccinate si au trecut si prin boala, nu li se va mai administra a treia doza de vaccin, nu este necesar.

România este în pragul unei epidemii de gripă. Alexandru Rafila spune unde va trebui să fie purtată masca de protecție

N-as spune ca nu mai au oamenii acces nicaieri.

Din recomandarile Comisiei Europene am vazut ca sunt mai multe variante, vaccin, test PCR, trecut prin boala sau test antigen. Sigur, unele sunt mai comode, te vaccinezi o data si nu mai te chinui, dar asta tine de optiunea sau credinta fiecaruia.
Parerea mea este ca la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lui octombrie va fi varful valului 4 in Romania. Nu vreau sa fac speculatii, cum am vazut la prefectul Bucurestiului, care spunea ca jumatate din cazuri vor fi in Bucuresti. Nu se poate asa ceva, maxim 20% au fost in cel mai grav punct, iar acum in Bucuresti avem si multi vaccinati. Cateva mii de cazuri vor fi in Romania, dar ramane sa vedem cate mii, sa vedem ce categorii de populatie vor fi mai afectate si cum le ingrijim.", a precizat medicul Alexandru Rafila, pentru romaniatv.net

Citeste si: Alexandru Rafila, previziuni sumbre despre valul 4 de coronavirus. Medicul avertizează: "Nu trebuie să excludem mutațiile!"

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies