Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin

,
Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin
Se schimba regulile de vaccinare

Răsturnare de situație pentru persoanele care s-au vaccinat deja. Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin?


In articol:

Noi reguli pentru persoanele care s-au vaccinat deja, statul propune ca certificatele de vaccinare să fie eliberate doar după imunizarea cu cea de-a doua doză a serului. 

Răsturnare de situație pentru cei deja vaccinați

Peste jumătate din danezii care s-au infectat cu varianta Delta a coronavirus, mult mai contagioasă, sunt vaccinați deja cu cele două doze de ser și dețin pașaport COVID. Astfel, statul danez se gândește să schimbe regulile, mai exact, documentele de acest tip să fie eliberate după vaccinarea cu a doua doză.

Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin
Ce se intampla după vaccinare?

De asemenea, experții din domeniul sanitar sunt de părere că regulile privind pașaportul COVID trebuie schimbate. Mai ales că, mai mult de jumătate dintre danezi sunt vaccinați complet.

Studiile arată că 22% dintre cetățenii testați pozitiv cu varianta Delta aveau un pașaport valid, care în Danemarca poate fi emis după prima imunizare.

”Primele teste pe care le-am făcut arată că vaccinurile oferă o protecție bună după prima doză. Studiile respective au dus la aprobarea serurilor. După ce varianta Delta a devenit dominantă, nivelul eficienței a scăzut”, spune șeful SSI, Palle Valentiner-Branth, pentru Danish Radio.

Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin
Pasaportul covid elibertat dupa a doua doza

Potrivit unei estimărilor SSI, 91,2% dintre noile cazuri sunt provocate de varianta Delta, în Danemarca.

Totuși, autoritățile sanitare încurajează cetățenii să se vaccineze. „Cel mai probabil vei suferi o formă mai ușoară decât dacă nu ai fi vaccinat”, subliniază Palle Valentiner-Branth.

Citeste si: O nouă lovitură pentru români! Dan Barna vrea restricții mai dure pentru cei nevaccinați: "Nu există un drept al omului"

Danemarca vrea să schimbe regulile de eliberare a pașapoartelor COVID

Jørgen Eskild Petersen, profesor al Departamentului de Medicină Clinică de la Universitatea Aarhus, a precizat că nu este în regulă ce se întâmplă, că oamenii pot circula neîngrădit cu pașaportul Covid, deși ei pot fi infectați cu varianta Delta și propune ca documentele de acest tip să fie eliberate abia după vaccinarea cu a doua doză.

Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin
Danemarca schimba regulile

”Nu vaccinurile s-au schimbat de când au fost introduse, pur și simplu a apărut un nou virus, care este rezistent la imunitatea oferită de vaccinuri”, afirmă el, citând un studiu britanic care a demonstrat că serurile produse de AstraZeneca și Pfizer oferă o protecție de doar 30% după prima doză. În această situație, nu este rezonabil să poți obține un pașaport Covid după o singură doză”, concluzionează el. 

Oficialii danezi nu sunt de acord cu schimbarea regulilor. În prezent, pașaportul Covid devine valid în Danemarca la 14 zile după administrarea primei doze de vaccin.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Ce se întâmplă cu pandemia de COVID-19. Alexandru Rafila a făcut noi declarații: "Nu există mari speranțe"

 

Citește-ne pe

Citește și:

ANUNȚUL care afectează milioane de români! Ce se întâmplă cu pandemia de COVID-19. Alexandru Rafila a făcut noi declarații: "Nu există mari speranțe"

VIDEO | Noua coaliție ar putea renunța la ideea celor opt spitale regionale. Ciolacu: 'Pandemia ne-a arătat, totuşi filozofia s-a modificat puţin'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

O nouă lovitură pentru români! Dan Barna vrea restricții mai dure pentru cei nevaccinați: "Nu există un drept al omului"

A aparut un nou simptom pentru tulpina Delta! Cum se manifesta la persoanele nevaccinate?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies