Mai mulți români care veneau din Marea Britanie au prezentat certificate de vaccinare false, la intrarea în țară. Raed Arafat, reactie dura

Author: Ana Dinu
Actualizat: 03 aug 2021, 12:56
Certificate de vaccinare false

Raed Arafat a povestit că autoritățile române se confruntă în prezent cu o ilegalitate incredibilă. La intrarea în țară, sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false prin care pretind că s-au vaccinat împotriva COVID.

Șeful DSU, Raed Arafat, a povestit, luni seară, o întâmplare despre cum mai mulți români care veneau de la Luton au încercat să folosească această metodă frauduloasă,   de a prezentat documente de vaccinare false.

Au folosit documente false ca sa intre în țară

Raed Arafat a povestit despre fenomenul cu care autoritățile se confrunt în ultima perioadă. Acesta a povestit cum mai mulți români care veneau de la Luton au intrat fraudulos în țară, folosind documente de vaccinare false.

”Noi avem acum un fenomen cu care ne confruntăm: la intrarea în țară, sunt persoane care îndrăznesc să se prezinte la DSP-uri și la frontieră documente false.

Deja sunt mai multe dosare penale întocmite de poliție unor oameni care au prezentat documente false de vaccinare sau de trecere prin boală sau de testare. Acest lucru este extrem de grav pentru că oamenii ăștia vin din zone roșii chiar. Când vii în țară și ești în stare să prezinți chiar un document fals înseamnă că nu te interesează nimic, înseamnă că tu vii și ești dispus să răspândești boala, să răspândești totul, că nu te interesează”,
a
comentat Raed Arafat.

Citeste si: ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Cateva mii de cazuri pe zi vor fi"

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”

Raed Arafat:”I-am șmecherit pe ăia la graniță!”

Raed Arafat a precizat că în acest caz nu este vorba numai despre faptul că au pacălit autoritățile, ci și despre o inconștiență și o nepăsare în ceea ce privește propria familie.

”Vii dintr-o zonă unde varianta Delta e la maxim, vii în România, unde stăm bine, prezinți un certificat fals, nu ești vaccinat, nu ești trecut prin boală, probabil să fii și pozitiv și să vii să stai în familie și să spui că eu i-am șmecherit la graniță și am trecut și nu mai trebuie să stau în carantină

-  acest lucru este foarte grav”, a punctat Raed Arafat. 

Românii ale căror locuințe au fost afectate de inundații vor primi un ajutor din partea Guvernului

Acesta a mai punctat că există deja foarte multe dosare penale întocmite în acest caz și a dat și un examplu sustenabil.

”E un caz pe care mi l-a povestit un director de direcție sanitară(...), care mi-a zis că într-un singur avion venit de la aeroportul Luton din Marea Britanie, 30 de persoane au prezentat documente de trecere prin boală, toți 30 în același avion și toți 30 s-au îmbolnăvit în aceeași săptămână. Asta i-a atras atenția și de acolo a fost informată poliția. Nu știu dacă toți 30, dar un număr importnat dintre ei au dosar penal pentru fals și uz de fals care, în ambele situații, înseamnă fie închisoare de la 3 luni la 2 sau 3 ani sau amendă penală, ceea ce înseamnă că te trezești cu cazier și ai alte probleme”, a subliniat șeful DSU.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români Care sunt noile măsuri pentru nevaccinați? Ce avantaje au persoanele imunizate