ANUNȚUL care afectează milioane de români. Care sunt noile măsuri pentru nevaccinați? Ce avantaje au persoanele imunizate

,

Autoritățile din România vor să impună noi restricții pentru persoanele nevaccinate.


In articol:

La data de 1 august, românii au avut parte de o nouă etapă de relaxare, însă autoritățile vor să impună și unele restricții pentru cei nevaccinați.

Citeste si: Bilanț coronavirus 2 august 2021: Numărul pacienților internați la ATI crește! Câți sunt în acest moment

Accesul interzis celor nevaccinați în baruri și săli de joc

De la data de 1 august au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare. Astfel, evenimentele se vor putea desfășura cu un număr mai mare de persoane, doar dacă persoanele sunt vaccinate, testate sau să demonstreze că au trecut prin boală.

De exemplu, cei care vor să se căsătorească pot avea cel mult 400 de invitați în interior dacă respectă condițiile enumerate mai sus.

Citeste si: Care sunt schimbările care vor avea loc de la 1 august? Lista cu noile relaxări

Cu toate acestea, în ceea ce privește cluburile, discotecile, sălile de joc de noroc, casinourile, accesul ar putea fi permis numai pentru persoanele imunizate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Înseamnă că românii testați sau care au trecut prin boală nu vor mai putea intra în aceste spații publice.

Este vorba despre o propunere de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență, adoptată în această săptămână.

”Art.8 – (1) Se propune, începând cu data de 01.08.2021, desfășurarea activității din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, până la 70% din capacitatea maximă a spațiilor închise în intervalul orar 5,00-02,00, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000

de locuitori și până la capacitatea maximă dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

(2) Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, se arată în document.

Vor fi permise protestele

De la 1 august se pot organiza mitinguri şi demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și cu un număr de maximum 500 de persoane dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

Masca de protecție rămâne, însă, obligatorie în continuare. Vom fi nevoiți să purtăm măști în spațiile închise și cele aglomerate. În birou, însă, dacă suntem toți vaccinați, stăm fără mască.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

O mașină condusă de un tânăr de 18 ani a sărit peste un sens giratoriu și a ajuns într-o benzinărie unde a luat foc

Criza COVID s-a încheiat! Shanghai va redeschide toate școlile la 1 septembrie

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Celebrul scriitor Salman Rushdie, înjunghiat pe scenă la un eveniment cultural din New York

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies