Noi restricții de la 1 august! Masca de protecție rămâne obligatorie. Iată ce măsuri îi așteaptă pe români

,
Noi restricții de la 1 august! Masca de protecție rămâne obligatorie. Iată ce măsuri îi așteaptă pe români
Restrictii de la 1 august

Noi măsuri de relaxare vor intra în vigoare de la 1 august, după cum a anunțat premierul Florin Cîțu la începutul fiecărei luni de vară. Iată lista măsurilor de relaxare și condițiile în care se vor aplica.


In articol:

De la începutul sezonului estival, premierul Florin Cîțu a anunțat în fiecare lună relaxarea măsurilor impuse pe perioada pandemiei de coronavirus. Noua listă cu măsurile de relaxare a fost făcută publică. 

Noile măsuri de relaxare care intră în vigoare de la 1 august

Premierul Florin Cîțu este de părere că dacă campania de vaccinare va fi stopată, iar oamenii vor refuza imunizare ”putem să tragem și frâna de mână”, iar relaxarea măsurilor să fie, de asemenea, oprită.

Noi restricții de la 1 august! Masca de protecție rămâne obligatorie. Iată ce măsuri îi așteaptă pe români
Masca de protecție rămâne obligatorie

”Dacă vaccinarea nu merge în direcţia corectă, putem să tragem şi frâna de mână, până la urmă nu putem să ne jucăm cu aceste lucruri. Să venim mai încet cu aceste măsuri. Dar eu cred că românii vor din nou evenimente private, nunţi, botezuri, vor să meargă la concerte, vor să meargă la mare, am încredere că este o motivaţie foarte bună să se vaccineze”, a declarat premierul Cîţu, după prima rundă de relaxări, aplicabile de la 1 iunie 2021.

Ținta de vaccinare era de 7 milioane de persoane vaccinată până la 1 august, cert este că nici cea din iunie de cinci milioane nu a fost atinsă. Însă, numărul cazurilor este în scădere, astfel Florin Cîțu anunță o nouă serie de relaxări.

Premierul a anunțat că de la 1 august noi măsuri de relaxare vor fi introduse, însă masca de protecție rămâne obligatorie în spații închise. Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că până la sfârșitul lunii august varianta Delta a coronavirus va deveni predominantă în Europa, iar în România numărul cazurilor va rește treptat.

”Relaxări, nu restricţii. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spaţiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanţi. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea. Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem cu ce avem, cu excepţia evenimentelor. Suntem încă într-o situaţie foarte bună. Avem şi condiţii la intrarea în ţară pe care nu le modificăm. Suntem precauţi. Singura pregătire pentru valul 4 este vaccinarea. Rămân vaccinuri şi pentru a treia doză. Aşteptăm decizia, dar specialiştii se îndreaptă spre acest lucru. Ei ne vor spune că trebuie administrată. Aşa arată direcţia în care merg discuţiile”, a afirmat Florin Cîţu, marţi la Parlament.

Citeste si: Ministrul Sănătății a făcut anunțul momentului! Testarea Covid devine obligatorie pentru toate persoanele nevaccinate

Ce restricții vor fi ridicate începând cu 1 august?

Veși bune pentru români, de la 1 august crește numărul personelor permise la spectacole în aer liber: ”Începând cu data de 1.08.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 5.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară și cu condiția ca evenimentul să nu aibă o durată mai mare de o zi”.  

Noi restricții de la 1 august! Masca de protecție rămâne obligatorie. Iată ce măsuri îi așteaptă pe români
Florin Citu anunta noi masuri de relaxare

De asemenea, la nunți, botezuri și alte evenimente private va crește numărul persoanelor care vor putea participa: „Se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise să se realizeze cu participarea a maximum 150 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”, mai transmite CNSU. 

Raed Arafat anunță că în cazul persoanelor nevaccinate restricțiile vor fi dure, însă rămâne de văzut ce se va stabili în ședința ce va avea loc în aceasă săptămână.

Citeste si: Decizia momentului! Masca de protecție ar putea deveni opțională in Marea Britanie! Cand intra in vigoare

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

ANUNȚUL care îi afectează pe turiștii care îsi planificaseră o vacanță în Franța! Noi restricții și condiții de calatorie au fost introduse în Hexagon, după intrarea în al...

Video | Mișcare ciudată a lui Putin: De urgență la Kremlin la miezul nopții

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

RESTRICȚII Bulgaria vară 2021. Lovitură pentru cei care și-au programat concediul în Bulgaria. Ce trebuie să știe românii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies