Este anunțul momentului în România! Te vaccinezi și stai acasă! Pe bani! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

,
vaccin
Zi liberă de la stat pentru toți cei care se vaccinează împotriva Covid-19. [Sursa foto: PixaBay]

Autoritățile din România au decis introducerea mai multor beneficii pentru persoanele vaccinate. Anunțul făcut de Klaus Iohannis!


In articol:

Klaus Iohannis  a promulgat o lege conform căreia persoanele vaccinate vor avea o zi liberă de la serviciu, iar vicepremierul Dan Barna a anunţat mai multe bonusuri materiale.

vaccin
Persoanele care se vaccinează anti-Covid beneficiază de câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Lovitură pentru români! Primele restricții pentru persoanele nevaccinate. Ce măsuri vor fi introduse în România

Zile libere pentru românii vaccinaţi

Astfel, persoanele care s-au imunizat împotriva COVID-19 pot beneficia, la cerere, de câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

De asemenea, elevi și studenții care decid să se vaccineze pot beneficia de o zi în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”, prevede actul normativ promulgat de Klaus Iohannis.

Citeste si: Este anunțul momentului! Permisul de sănătate devine obligatoriu într-o țară intens tranzitată de români

Potrivit legii, românii pot beneficia de aceste drepturi doar pe baza adeverinţei de vaccinare.

Aceste dispoziţii nu se aplică în situaţia în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului, conform RTV.

„Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi.

Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajaţii au obligaţia de a informa angajatorul cu privire la opţiunile de programare ale zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea

asigurării în condiţii optime a funcţionării activităţii acestuia”, conform legii.

Actul normativ vizează completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vestea momentului pentru cei vaccinați. Valeriu Gheorghiță a dat detalii importante despre cea de-a treia doză împotriva COVID-19

Klaus Iohannis, la ONU: Trebuie să ne asigurăm cu toţii că restricţiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor omului

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

Se schimbă regulile în magazine! Ce va apărea lângă prețul redus al produselor. Se aplică din 2022

Lockdown în România? Florin Cîțu, anunț clar despre carantina generală din toamnă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies