OFICIAL! Ministrul Sănătății a anunțat restricții pentru persoanele nevaccinate: ”A început valul 4” De când intră în vigoare

,
OFICIAL! Ministrul Sănătății a anunțat restricții pentru persoanele nevaccinate: ”A început valul 4” De când intră în vigoare
Restrictii pentru persoanele nevaccinate

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva coronavirus. Totodată, pașaportul Covid va fi obligatoriu în anumite locuri, însă în funcție de rata de incidență înregistrată în România.


In articol:

Ministrul Sănătății anunță că pașaportul Covid va fi obligatoriu în anumite locuri, dar măsura va fi implementată în funcție de incidența și evoluția pandemiei în țara noastră.

Restricții dure pentru românii nevaccinați

Ioana Mihăilă a mai precizat că, în prezent, coaliția de guvernare are în discuție obligativitatea de a introduce pașaportul COVID pe teritoriul României, pentru accesul în anumite locații, însă această măsură va fi implementată având în vedere câteva reguli, precum incidența și evoluția pendemiei în România.

OFICIAL! Ministrul Sănătății a anunțat restricții pentru persoanele nevaccinate: ”A început valul 4” De când intră în vigoare
Ioana Mihaila, despre introducerea pasaportului covid în Romania

”Toate măsurile de prevenție pe care le luăm de acum înainte în primul rând vor avea legătură cu rata de incidență. Atunci când cifrele vor crește cred că este important să fim mai responsabili și să aplicăm și alte măsuri pe lângă purtarea măștii în interior, distanțarea fizică și măsurile de igienă. În momentul acesta, cifrele încă arată rezonabil, se observă tendință de creștere dar încă arată rezonabil dar cred că trebuie să fim să mai aplicăm și alte mijloace de prevenție. În momentul ăsta, scenariile care se discută au mai degrabă legătură cu pașaportul covid, adică cel care certifică vaccinare, testare sau trecere prin boală, și avem în lucru împreună cu DSU o modificare legislativă prin care acest pașaport covid să poată fi utilizat și în interiorul țării, așa încât să creăm baza legală pentru verificarea acestui pașaport covid.” a specificar Ioana Mihăilă.

OFICIAL! Ministrul Sănătății a anunțat restricții pentru persoanele nevaccinate: ”A început valul 4” De când intră în vigoare
Pasaportul covid introdus in Romania

Citeste si: Bonuri de masă și tombole pentru românii care urmează să se vaccineze. Ministerul Sănătății pregătește un plan pentru încurajarea vaccinării

Ministrul a mai spus că locurile vizate care ar urma să funcționeze pe baza de pașaport de vaccinare sunt restaurantele, discotecile, barurile, de asemenea, există și activități cu risc mai mic, precum sălile de teatru, unde aglomerația nu este așa de mare.

Ministrul Sănătății, despre stimularea vaccinării în România prin bonuri de masă: ”Este o investiţie, un pacient COVID la ATI costă 20.000 de euro” 

Cei care vor beneficia de tichetele de masa sunt cei care se vaccinează de acum înainte cu schema completă. Spre exemplu, prima doză de Johnson sau la a doua de Pfizer sau Moderna, cele trei vaccinuri care sunt utilizate în acest moment în țara noastră. 

Persoana vaccinată va primi bonuri de masă în valoare de 100 de lei: ”Noi așa plănuim, să le facem accesibile, prin Direcțiile de Sănătate Publică, tuturor centrelor de vaccinare. În momentul acesta, ne gândim la loterie nu neapărat la tombolă, așa încât să fie recompensați toți cei care s-au vaccinat de la începutul campaniei până acum. Urmează să discutăm cu instituțiile care pot organiza astfel de loterii, pentru că avem pe de o parte modelul loteriei bonurilor fiscale, pe de altă parte modelul implementat de Loteria Română, și atunci partea operațională urmează să fie agreată cu instituțiile.”, a mai spus Ministrul.

Citeste si: Ioana Mihăilă, la ce trebuie să ne așteptăm de la valul 4 al pandemiei: ”Ne aşteptăm la un număr mare de infecţii, dar persoanele vaccinate sunt protejate...”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Bonuri de masă și tombole pentru românii care urmează să se vaccineze. Ministerul Sănătății pregătește un plan pentru încurajarea vaccinării

Accident teribil în Bacău. Sunt doi morți și doi răniți după ce un tir a lovit o autoutilitară

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

A aparut un nou simptom pentru tulpina Delta! Cum se manifesta la persoanele nevaccinate?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies