Noi restricţii în Bucureşti! Ce reguli intră în vigoare? Anunțul făcut de prefectul Capitalei

,

Valul patru al pandemiei este tot mai aproape, iar autoritățile se pregătesc se introducă noi restricții, pentru a stopa răspândirea virusului nemilos.


In articol:

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit despre noile restricții care vor fi luate în București și despre condiţiile în care se vor desfăşura marile adunări.

Citeste si: Israelul impune noi restricții anti-Covid din cauza numărului crescut de cazuri cu varianta Delta

Primele restricții în București

Tulpina Delta este cea mai contagioasă variantă a coronavirusului, cu o transmitere de peste 60% față de celelalte variante.

România se află pe lista în care această variantă a început să domine. Astfel, din cauza numărului mare de infectări, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a luat noi măsuri pentru București.

Citeste si: Cât de periculos este, de fapt, valul patru al pandemiei? Dr. Beatrice Mahler avertizează populația

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a mărturisit că evenimentele care urmează să se desfăsoară pot fi un pericol de îmbolnăvire în masă dacă nu sunt impuse restricții de protecție.

Astfel, aceștia trebuie să poarte masca de protecție care să acopere nasul cât și gura, pe toată durata evenimentului și totodată trebuie să se mențină distanța fizică de minimum 1 metru.

"Conform hotărârii de Guvern care prelungeşte starea de alertă pentru încă 30 de zile începând de mâine, păstrează aceste reguli care au fost şi în perioadele anterioare.

Astfel de manifestaţii pot fi organizate cu maxim 500 de persoane şi manifestaţiile despre care ştim că se vor întâmpla pe 14 sunt autorizate pe baza cererilor făcute, pentru un număr de 500 de persoane. Din câte ştiu, solicitarea pe care dumnealor a făcut-o la Primăria Capitalei a fost pentru 500 de persoane. Evident, nu putem să aplicăm alte reguli, decât cele prevăzute de lege. Avem pragurile pe care sperăm noi, să nu le atingem prea curând, de 2 la mie, sau de 3 la mie, de la care se vor institui alte tipuri de măsuri de protecţie pentru populaţie împotriva virusului", a precizat
Alin Stoica, marţi, în exclusivitate la Antena 3.

Bucharest Pride se desfășoară cu restricții

Primăria Capitalei a decis, în colaborare cu Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, că Bucharest Pride se va desfășura pe data de 14 august, pe Calea Victoriei, dar doar cu participarea a maxim 500 de persoane.

Citeste si: Franta impune noi masuri incepand de saptamana viitoare! Doar cei VACCINATI pot intra in cafenele sau merge cu trenul

„Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță,

conform organelor de specialitate, dar și contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul «Străzi deschise» va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare”, precizează PMB.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Compensarea facturilor la energie şi plafonarea preţurilor, adoptate de Parlament. Cum se aplică și cum se vor calcula facturile

Interceptări SPECTACULOASE în dosarul certificatelor false de vaccinare anti-COVID: Oamenii nu vrea înţepaţi, ca să ştii, nu?! Nu vrea decât patalamaua la mână

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Un medic cardiolog demontează zvonurile legate de cancere şi leucemii provocate de vaccinul anti-Covid, după câțiva ani: „O inepție. Nu există aşa ceva!”

UPDATE Legea care obligă angajații să prezinte certificatul verde la locul de muncă a fost RESPINSA

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies