Ioana Mihăilă, la ce trebuie să ne așteptăm de la valul 4 al pandemiei: ”Ne aşteptăm la un număr mare de infecţii, dar persoanele vaccinate sunt protejate...”

,
Ioana Mihăilă, la ce trebuie să ne așteptăm de la valul 4 al pandemiei
Ioana Mihăilă, despre valul patru al pandemiei[Sursa foto: Facebook]

Ioana Mihăilă este optimistă în ceea ce privește valul patru al pandemiei. Ministrul estimează că numărul infectărilor va fi unul mare, însă persoanele vaccinate sunt în siguranță, iar spitalele nu vor ajunge în pragul colapsului.


In articol:

Ministrul Sănătății este optimis în ceea ce privește valul patru al pandemiei care se preconizează că ar lovi România în această toamnă. Aceasta a mai precizat că persoanele vaccinate sunt protejate, iar spitalele nu vor ajung în pragul colapsului, chiar dacă numărul infectărilor va fi unul mare.

Ioana Mihailă, despre valul 4 al pandemiei

Ioana Mihăilă a vorbit despre valul patru al pandemiei care urmează să lovească țara noastră în această toamnă. Aceasta spune că varianta Delta, care se răspândește deja în România, este mult mai contagioasă, însă, rămâne optimistă și spune că valul patru nu va face ravagii așa cum a făcut valul trei, deoarece, în momentul de față, există multe persoane vaccinate și, astfel, sunt protejate.

Ioana Mihăilă, la ce trebuie să ne așteptăm de la valul 4 al pandemiei:
Ioana Mihaila, persoanele vaccinate sunt protejate[Sursa foto: Facebook]

”INSP preconizează scenariul în care evoluția este cea mai rapidă și cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toate țările din Europa de Vest și probabil că și la noi începe să devină dominantă și este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare. Ne așteptăm la evoluții rapide ale numărului de cazuri.

Partea bună este că, totuși, pentru persoanele vaccinate, această evoluție rapidă și această agravare a valului patru nu reprezintă un risc.

Vaccinarea completă protejează cu peste 90% în fața riscului de spitalizare. Niciunul din decese nu a apărut la persoane vaccinate. Toate au apărut la persoane nevaccinate (…)”,  a spus Ministrul Sănătății.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, adevărul despre situația din România: „Pandemia nu s-a încheiat!”

Ce restricții ar putea aduce valul 4 al pandemiei

Ministrul Sănătății a făcut, de asemenea, precizării în ceea ce privește restricțiile care ar putea intra în vigoare odată ce valul patru al pandemiei va lovi țara noastră.

Ioana Mihăilă, la ce trebuie să ne așteptăm de la valul 4 al pandemiei:
Valul 4 nu va fi la vel de agresiv[Sursa foto: Facebook]

”Nici medical, nici economic nu vom avea acelaşi tip de restricţii ca în valul trei. Nu vom restricţiona, pe cât posibil, activităţile economice, deoarece persoanele vaccinate nu sunt expuse la acelaşi risc ca cele nevaccinate. Trebuie să identificăm care sunt activităţile cu risc mare de transmitere a bolii. Spre exemplu, restaurantele, iar acolo să permitem accesul fie pe certificat verde, fie pe ceritficat de vaccinare.

Pentru persoanele vaccinate, viaţa nu se va schimba în mod semnificativ indiferent de incidenţa bolii”, a precizat Ioana Mihăilă.

Citeste si: ANUNȚUL facut de Vicepremierul Dan Barna care vizeaza medicii si personalul medical: ”S-ar putea ajunge ca vaccinarea anti-COVID să fie...”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Președintele Klaus Iohannis, adevărul despre situația din România: „Pandemia nu s-a încheiat!”

Anca Dragu, semnal către PNL: Poate vom găsi chiar săptămâna aceasta o soluție

BOMBĂ! S-a aflat cine este milionarul cu care a fost căsătorită Oana Cuzino? Are 70 de ani, dar arată de 45. Doar ceasurile lui costă 3 milioane de euro

ANUNȚUL facut de Vicepremierul Dan Barna care vizeaza medicii si personalul medical: ”S-ar putea ajunge ca vaccinarea anti-COVID să fie...”

ANUNȚUL momentului. Ce se va întâmpla din toamnă cu profesorii nevaccinați?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies