ANUNȚUL care afectează milioane de români! Când vine valul 4 al pandemiei în România? Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății

,
Ioana Mihăilă
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă[Sursa foto: Facebook]

Ioana Mihăilă a vorbit despre valul patru al pandemiei. Iată ce a declarat Ministrul Sănătăţii.


In articol:

Din situația epidemiologică prezentată de alte țări, autoritățile din România estimează ca rata de infectare cu noul coronaviru s o să crească şi în țara noastră. Iată când își va face prezența valul patru al pandemiei!

Ioana Mihăilă
Ministrul Sănătății, despre valul 4[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Florin Cîțu, anunțul momentului despre restricții: „Nu scăpăm de mască!” Ce se întâmplă de la 1 august?

Ministrul Sănătății, despre valul 4

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că nu știe exact când va veni valul patru al pandemiei, însă a precizat că dacă ar exista un grad mai mare de vaccinare, nu ar mai fi pacienți cu forme severe.

„Nu putem avea o dată exactă la care valul patru va apărea sau va atinge apogeul, dar luându-ne după ceea ce s-a întâmplat în celelalte ţări- de exemplu în Marea Britanie acum avem aproximativ 45.000 de noi infectări pe zi-, având în vedere că şi incidenţa infecţiilor cu tulpina Delta este în creştere la noi în ţară, da, estimăm că vom avea o creştere a ratei de infectare şi la noi în ţară”, a spus Mihăilă la Parlament, după ce a participat la şedinţa coaliţiei.

Citeste si: Ministrul Sanatatii, avertisment dur cu privire la declansarea unui val 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Acest val 4 va fi un val al nevaccinatilor. Ei vor fi principalii afectati”

Mai mult, Ioana Mihăilă a vorbit despre importanţa vaccinării, deoarece în România a

scăzut foarte mult gradul de imunizare. 

„În momentul acesta aşteptăm recomandările Societăţii Europene ECDC referitoare la administrarea celei de-a treia doze, dar ce ştim cu siguranţă este că vaccinarea cu doză completă, două doze de Pfizer sau de Moderna sau o doză de Johnson&Johnson, asigură protecţie împotriva cazurilor severe şi împotriva riscului de mortalitate. Şi AstraZeneca. În acest moment, dacă ne uităm după ce s-a întâmplat în Marea Britanie, unde rata de vaccinare este una crescută, numărul internărilor în spital şi rata de mortalitate este mult redusă, dacă luăm prin exemplu o comparaţie cu o zi din martie 2021 în România când a

fost apogeul valului trei şi am avut 6.000 de cazuri noi într-o zi şi 120 de decese, dacă am avea aceeaşi rată de vaccinare ca în Marea Britanie ne-am putea aştepta la 4.000 de cazuri noi pe zi şi 4 decese. Dacă avem o acoperire vaccinală suficientă, chiar dacă avem foarte multe cazuri de infectare nouă, aceşti pacienţi nu vor fi cu forme severe şi nu vor muri de infecţie.
(...) Referirea pe care am făcut-o la Marea Britanie este vaccinarea a 80% din populaţia adultă. Este doar o comparaţie. O acoperire suficientă înseamnă acea rată de vaccinare care ne permite să avem foarte puţine infecţii şi foarte puţine decese”,
a explicat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Ioana Mihăilă a participat la şedinţa coaliţiei pentru discuta eventuale măsuri de reacţie în faţa riscului privind apariţia valului patru al pandemiei.

„Se referă, pe de-o parte, la măsuri menite să accelereze campania de vaccinare, pe de altă parte, la măsuri de a susţine financiar spitalele care vor trebui să facă faţă corespunzător valului patru”, a adăugat ministrul.

Citeste si: Bilanț coronavirus 20 iulie 2021: Numărul cazurilor noi s-a dublat! Câte decese s-au înregistrat

Ieri, 20 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 95 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr de noi îmbolnăviri din 16 iunie, când au fost raportate 104 cazuri de infectare cu coronavirus în 24 de ore, iar trei oameni infectați și-au pierdut viața.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Guvernul pregătește măsuri pentru închiderea școlilor. Ce se întâmplă cu părinții care stau acasă cu elevii

SPD și Verzii, cot la cot în alegeri la Primăria Berlinului - Candidatele lor au scoruri aproape la fel (exit-poll)

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Vaccinarea devine obligatorie în România! Florin Cîțu a făcut anunțul :”Va fi introdusă zilele astea...”

Cum se descarcă certificatul digital COVID? Iată pașii pe care trebuie să-i urmați

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies