Președintele Klaus Iohannis, adevărul despre situația din România: „Pandemia nu s-a încheiat!”

,
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, despre valul patru al pandemiei.[Sursa foto: Facebook]

Klaus Iohannis i-a avertizat pe români, spunându-le că pericolul nu a trecut și pandemia nu a dispărut!


In articol:

Klaus Iohannis a vorbit despre valul patru al pandemiei. Președintele i-a avertizat pe români că trebuie să fie pregătiți pentru ce este mai rău, pentru că nimeni nu știe cum vor evolua lucrurile.

Ambulanța Română
Ambulanța Română a împlinit miercuri, 28 iulie 2021, 115 ani de la înfințare[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Lovitură grea pentru persoanele vaccinate! Masca de protecție devine din nou obligatorie în spațiile aglomerate

Klaus Iohannis, despre valul patru al pandemiei

Ambulanța Română a împlinit miercuri, 28 iulie 2021, 115 ani de la înfințare. Președintele Klaus Iohannis a ținut un discur, la Palatul Cotroceni, unde le-a mulțumit și i-a felicitat pe medici și toate cadrele medicale pentru tot efortul pe care îl depun în fiecare zi, dar mai ales în perioada pandemiei. Coronavirusul a afectat viețile a mii de oameni, însă datorită medicilor, multe dintre aceste vieți au reușit să fie salvate.

Klaus Iohannis a precizat că pandemia nu s-a terminat, iar oamenii trebuie să fie uniți pentru trece peste pandemia de Covid-19.

Oficialul atrage atenția asupra faptului că, deși numărul de infectări este mic, încă există persoane în stare gravă din cauza bolii. El a menționat faptul că populația trebuie să fie realistă, deoarece pandemia nu s-a încheiat, iar valul patru de coronavirus se apropie.

Citeste si: Lovitură pentru medicii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Florin Cîţu anunţă când va fi luată o decizie

„Acest virus cu care ne confruntăm de atâtea luni a făcut și continuă să facă victime. Deși acum ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realiști. Pandemia nu s-a încheiat.

Vedem în multe țări o intensificare, așa-numitul val patru, și România trebuie să fie la rândul ei pregătită pentru a-i face față”,  a transmis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a vorbit și despre importanța imunizării, în această perioadă. În acest moment, vaccinare are un grad scăzut în România. 

„Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea și îi îndemn pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe și demonstrate.

Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare”,  a adăugat Klaus Iohannis.

Noi măsuri de relexare de la 1 august

Premierul Florin Cîțu a spus că guvernul a aprobat noile măsuri de relaxare care vor fi aplicate de la 1 august, în contextul pandemiei de coronavirus.

Citeste si: O nouă lovitură pentru români! Persoanele nevaccinate ar putea fi afectate de restricții în următoarea perioadă. Anunțul lui Florin Cîțu

„Am aprobat măsurile de relaxare a restricţiilor de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute. Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localităţile cu incidenţă mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Condiţie foarte importantă – participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

Activităţile din baruri, cluburi, discoteci şi săli de joc până la capacitatea maximă a spaţiului permisă în intervalul orar 5:00 – 2:00, în cazul în care incidenţa este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Nu s-a schimbat ora 2:00, în cazul în care incidenţa este sub sau egală cu 2 la mie”, a precizat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vestea momentului pentru cei vaccinați. Valeriu Gheorghiță a dat detalii importante despre cea de-a treia doză împotriva COVID-19

Klaus Iohannis, la ONU: Trebuie să ne asigurăm cu toţii că restricţiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor omului

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

Se schimbă regulile în magazine! Ce va apărea lângă prețul redus al produselor. Se aplică din 2022

Lockdown în România? Florin Cîțu, anunț clar despre carantina generală din toamnă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies