Vârsta de pensionare se schimbă. Femeile vor putea ieși la pensie la 63 de ani. Declarația făcută de șeful Casei de Pensii

,
Pensii

Se schimbă vârsta de pensionare la femei. Anunțul șefului Casei de Pensii

[Sursa foto: PixaBay]

Vești proaste pentru femeile care vor să iasă la pensie. Femeile vor putea ieși la pensie la 63 de ani, în loc de 61. La bărbați, vârsta de pensionare a rămas aceeași, 65 de ani.


In articol:

Șeful Casei de Pensii a anunțat că femeile se vor putea pensiona la vârsta de 63 de ani în loc 61. În rândul bărbaților nu este nicio schimbare, vârsta de pensionare rămânând aceeași, respectiv 65 de ani.

Se schimbă vârsta de pensionare. Femeile ies la pensie la 63 de ani

”Este o tendință în toate statele din Uniunea Europeană a creșterii vârstei de pensionare datorită speranței de viață, care este în continuă creștere. În acest moment, vârsta de pensionare în România este de 65 de ani la bărbați și- în 2033- se ajunge la 63 de ani la femei. În Germania, în Italia, vârstele de pensionare sunt mult mai ridicate, 67-68 de ani, dar în momentul de față noi am rămas la 65 de ani. Eventual, în viitoarea lege să egalizăm vârstele de pensionare atât la femei cât și la bărbați, pentru a nu fi discriminare”, a declarat Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii. 

Citeste si: Reguli PENSIE ANTICIPATĂ 2021. În ce condiţii poți beneficia de pensia anticipată

Pensii

Femeile ies la pensie la 63 de ani, în loc de 61

[Sursa foto: PixaBay]

Daniel Baciu, despre recalcularea pensiilor: „Vizează acele inechități din sistem”

„Vreau să fac o precizare importantă- recalcularea vizează în primul rând acele inechități din sistem.

După cum am explicat, atunci când în interiorul aceluiași număr de puncte avem niște cuantumuri diferite, în funcție de anul ieșirii la pensie și legislația din acel moment. Această recalculare nu este un proces fix, lumea va avea diferite creșteri ale pensiei, nu are legătură cu indexarea anuală care se face asupra tuturor pensiilor. 

Citeste si: O nouă lege a pensiilor, o nouă formulă de calcul. Cum se calculează pensia și vârsta de pensionare

Cu privire la indexare, avem aceste calcule, contează foarte mult influența acestor majorări în bugetul asigurărilor sociale de stat, în bugetul de pensii. Avem diverse scenarii de creștere a valorii punctului de pensie, pe care noi le punem pe masa factorilor decidenți, astfel încât să ia decizia cea mai bună”, a explicat Daniel Baciu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Anunț de ultimă oră! Cine urmează să rămână fără pensie specială? Guvernul vrea să facă ordine în sistem

Rușii surprinși de dârzenia ucrainenilor: `Înaintau ca nebunii. Am tras în ei tot ce aveam și ei tot înaintau. Părerea mea e că erau drogați`

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

PENSII 2021. Cum poți intra în posesia talonului de pensie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies