PENSII 2021. Cum poți intra în posesia talonului de pensie

,
Talon de pendie 2021

Ce trebuie să faci pentru a intra în posesia talonului de pensie

[Sursa foto: PixaBay]

Află ce trebuie să faci pentru a intra în posesia talonului de pensie in anul 2021.


In articol:

Taloanele de pensie se transmit la domiciliul pensionarului, prin CN Poșta Română, indiferent de modalitate de plată a pensiei – card/cont bancar sau prin compania mai sus menționată, conform cnpp.ro.

Ce trebuie să faci pentru a intra în posesia talonului de pensie

Având în vedere faptul că pe aceste taloane sunt înscrise date cu caracter personal: codul numeric personal, venitul brut și net cuvenit pensionarului, demonstrează calitatea de pensionar, acestea nu pot fi înmânate decât titularului, sub semnătură, prin prezentarea cărții de identitate, sau mandatarului desemnat prin procură specială, pentru a evita folosirea datelor de pe cuponul de pensie sau chiar a cuponului de către alte persoane în scopuri oneroase.

https://www.kanald.ro/anunt-facut-de-casa-de-pensii-ce-se-va-intampla-cu-pensiile-romanii-cu-venituri-mici-vor-avea-de-suferit-20169728

În cazul în care aceste taloane nu sunt înmânate titularului, ele se întorc la casa teritorială de pensii. În situația în care aveți nevoie de talonul de pensie pe luna respectivă și nu ați avut posibilitatea să intrați în posesia lui, puteți solicita casei teritorială de pensii eliberarea unei adeverințe care să dovedească calitatea de pensionar.

În atenția beneficiarilor de prestații care se acordă prin casele teritoriale de pensii și care se plătesc în cont curent sau cont de card.

Pentru persoanele care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

https://www.kanald.ro/o-noua-lege-a-pensiilor-o-noua-formula-de-calcul-cum-se-calculeaza-pensia-si-varsta-de-pensionare-20176747

Începând cu drepturile aferente lunii martie, taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioada de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii.

Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora.

După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii.

 

SURSE: cnpp.ro 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Alexandru Rafila anunt ingrijorator despre valurile 5 și 6 ale pandemiei de COVID-19: „Spitalele vor fi suprasolicitate”

Kovesi le dă decisiva de la Bruxelles: Corupția e la fel în Europa de Vest ca în Europa de Est. Nicio țară din Europa nu este curată. Niciuna!

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Momente de cumpănă în familia Andreei Tonciu! Toți sunt infectați cu virusul COVID-19

Alexandru Arșinel, decizie radicală. Actorul s-a izolat în casă: "Nu mă simt bine. Situația este destul de gravă"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies