Alexandru Rafila anunt ingrijorator despre valurile 5 și 6 ale pandemiei de COVID-19: „Spitalele vor fi suprasolicitate”

,
Covid

Alexandru Rafila a vorbit despre valurile 5 și 6 ale pandemiei de COVID-19: „Spitalele vor fi suprasolicitate...”

[Sursa foto: Facebook]

Alexandru Rafila, deputatul PSD și fostul reprezentat al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a propus o lună de „solidaritate națională” pentru oprirea pandemiei din partea populației și a politicienilor.


In articol:

Alexandru Rafila, deputatul PSD și fostul reprezentat al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a propus o lună de „solidaritate națională” pentru oprirea pandemiei din partea populației și a politicienilor.

Alexandru Rafila a vorbit despre valurile 5 și 6 ale pandemiei de COVID-19: „Spitalele vor fi suprasolicitate...”

„Creșterea cea mai rapidă a numărului de cazuri, care ne-a adus pe primul loc în Europa, a avut loc în perioada 22-24 septembrie, la două săptămâni de la Untold, dar probabil că asta este o coincidență”, a subliniat Alexandru Rafila.

„Atunci am avut creșterea maximă. Acum, fără să avem niște măsuri deosebite, prin scăderea masei receptive – cu cât se îmbolnăvesc mai mulți, cu atât cei care ar putea să ia boala, devin ceva mai puțini – și atunci am ajuns a acest 1,02. Acum contează, ca să scădem numărul de cazuri, ca acest raport să devină subunitar. Să fie mai mic de 1 ca să scadă numărul de cazuri”, a explicat medicul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Nu vreau să mă gândesc să avem 600-700 de decese pe zi...”

„Dacă noi o să stăm însă patru săptămâni în jur de 1, n-o să scadă numărul de cazuri, se va ajunge în situația în care spitalele vor fi suprasolicitate, pentru că pacienții ăștia mulți tot vin în fiecare zi…  și lucrul ăsta va duce la creșterea mortalității. Nu vreau să mă gândesc să avem 600-700 de decese pe zi.

Citeste si: Alexandru Arșinel, decizie radicală. Actorul s-a izolat în casă: "Nu mă simt bine. Situația este destul de gravă"

Luna asta de solidaritate pe care o propun, o propun din îngrijorare și pentru faptul că, dacă facem efortul ăsta, scăderea de pe platou va fi evidentă, pe de o parte. Ăsta e un mare beneficiu pentru că mai ușurezi spitalele și n-o să fie la fel de multe decese.

Covid

Vaccinarea anti-COVID-19, cea mai importantă salvare în vreme de pandemie

[Sursa foto: PixaBay]

În al doilea rând, construim imunitatea. Imunitatea se construiește în două feluri acum. Dacă elanul ăsta legat de vaccinare reușește să ne țină până la jumătatea lunii decembrie, să putem să vaccinăm încă 3-4 miloane de persoane, plus cei care au trecut prin infecție, o să ajungem, probabil, spre sfârșitul acestui an, dacă ne ținem serios de treabă, undeva aproape de imunitatea colectivă, în jur de 70% poate și mai mult.

Citeste si: Raed Arafat a vorbit despre noile restricții apărute în Monitorul Oficial. Cum se va face accesul în mall-uri și în instituțiile publice

Și atunci discutăm de revenirea la normalitate, de un număr de cazuri care poate să crească în valurile 5 și 6, dar care nu pun probleme sistemului de sănătate, care permit desfășurarea activităților economice, așa cum se întâmplă în toate țările din UE care au atins acest prag de imunitate colectivă.”, a declarat medicul Alexandru Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momente de cumpănă în familia Andreei Tonciu! Toți sunt infectați cu virusul COVID-19

Un bărbat din Maramureș a murit pe loc în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Polițiștii au efectuat controale la mall-uri și pe străzi în prima zi de restricții. S-au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei în București

Rata de infectare în Capitală este în scădere, pentru a patra zi la rând. Rămâne însă la valori alarmante

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies