Ministerul Muncii, anunț despre mărirea vârstei de pensionare în România

,
pensionar

Ce se întâmplă, de fapt, cu mărirea vârstei de pensionare.

[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a transmis un comunicat în care face noi precizări cu privire la legea pensiilor.


In articol:

Ministerul Muncii a făcut noi precizări cu privire la creșterea vârstei de pensionare și la stagiul complet de cotizare.

pensionar

Ministerul Muncii, noi precizări cu privire la legea pensiilor.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Reguli PENSIE ANTICIPATĂ 2021. În ce condiţii poți beneficia de pensia anticipată

Ce se întâmplă, de fapt, cu mărirea vârstei de pensionare

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) menționează într-un comunicat transmis miercuri că, proiectul legislativ de reformă a legii pensiilor nu va majora vârsta de pensionare şi nu va modifica durata actuală a stagiului complet de cotizare.

„Atragem atenția că viitoarea lege nu prevede majorarea vârstei de pensionare, iar proiectul la care se face referire în caietul de sarcini este cel care a fost deja aprobat de Guvern, care este în dezbatere în Parlament şi dă posibilitatea rămânerii în activitate până la 70 de ani celor care doresc. Actuala lege a pensiilor publice (Legea nr. 263/2010) prevede că stagiul complet de cotizare este de 35 de ani. Acest stagiu va rămâne neschimbat în viitoarea lege”, a transmis Ministerul Muncii.

În acest context, noua lege discutată acum în Parlament nu va majora vârsta necesară ieșirii la pensie și nici nu va modifica stagiul complet de cotizare.

Citeste si: Pensii 2021. În ce condiții se acordă pensia de urmaș

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a precizat că nici stagiul complet de cotizare nu se va schimba prin viitoarea lege, el urmând să rămână de 35

de ani.

„Cele două legi vor fi elaborate de Ministerul Muncii. Legislaţia care va fi trimisă în Parlament spre dezbatere şi aprobare va fi elaborată de către specialiştii Ministerului Muncii. Rolul consultanţilor este să pună la dispoziţia echipelor tehnice din minister analize, proiecţii şi ipoteze de lucru care să ajute la elaborarea şi fundamentarea unor proiecte de lege predictibile, echitabile şi sustenabile. Precizăm că sprijinul unor specialişti cu expertiză internaţională, menţionat în caietele de sarcini, a fost înţeles, acceptat şi asumat integral de CE prin PNRR”, se menţionează în comunicat.

Ministerul Muncii a transmis aceste clarificări după ce au apărut în spaţiul public informaţii despre reformele în domeniile pensiilor şi salarizării din fonduri publice.

 

Citește-ne pe

Citește și:

O nouă lege a pensiilor, o nouă formulă de calcul. Cum se calculează pensia și vârsta de pensionare

Problemă la construcția mașinilor electrice: costurile sunt prea mari. Este o presiune uriașă

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Raluca Turcan a făcut anunțul. Vom avea sau nu nevoie de certificat verde la muncă? Ce restricții ar putea fi introduse

Anunț important pentru profesori! Se majorează salariile cu 16%. De când se aplică

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies