Vestea momentului pentru români! Se modifică legea pensiilor pentru cei care lucreaza peste vârsta de pensionare

,
pensii
Se modifică legea pensiilor.

Românii au primit o veste excelentă. Persoanele care lucrează peste vârsta de pensionare vor primi bani mai mulți.


In articol:

Se modifică legea pensiilor pentru românii care lucrează peste vârsta de pensionare vor primi stimulente mai mari decât în prezent.

bani
Românii vor primi bani mai mulți.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vestea momentului! Guvernul majorează alocațiile

Se modifică legea pensiilor

Potrivit unui proiect de ordonanță ce se află la Consiliul Economic și Social (CES) pentru avizare, românii care au realizat stagiul minim de cotizare și care lucrează și după împlinirea vârstei standard de pensionare vor primi anumite stimulente

din partea statului. Mai exact, conform documentului, punctajul lunar realizat în perioada de după împlinirea condițiilor de pensionare se va majora cu 50%, ceea ce înseamnă că vor beneficia de pensii mai mari când vor decide să se pensioneze.

“Pentru asiguraţii care au realizat stagiul minim de cotizare şi care contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare (…), punctajul lunar realizat în perioada respectivă se majorează cu 50%”, apare, mai exact, în proiectul de OUG de la CES.

Scopul proiectului este de a motiva românii care au împlinit vârsta standard de pensionare să lucreze în continuare și să aibă perioade mai lungi de contribuție, ceea ce se va reflecta, în mod direct, în valoarea pensiei.

Citeste si: Se dau mai muți bani de la stat pentru acești români. Klaus Iohannis a semnat decretul

În prezent, românii care vor să lucreze după împlinirea vârstei standard de pensionare beneficiază de majorarea punctajului lunar realizat în perioada respectivă, doar că valoarea majorării este de doar 0,5%.

Potrivit Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, vârsta standard de pensionare este diferită pentru femei și bărbați. În cazul bărbaților, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani, iar în cazul femeilor,  63 de ani, dar treptat, prin eșalonare, până în 2030, potrivit ziarulunirea.ro.

Astfel, în acest an femeile se vor putea pensiona la 61 de ani. Din noiembrie 2021, femeile se vor putea pensiona la 61 de ani și opt luni.

Citeste si: Vestea momentului pentru PENSIONARI! Se aplică din AUGUST! Cine va ieși mai devreme la pensie

Același proiect de OUG urmează să prelungească perioada până la care angajatorii trebuie să aducă locurile de muncă în condiții deosebite la condiții normale, respectiv până la data de 1 septembrie 2023. Termenul actual este data de 1 septembrie 2021.

Important! Prevederile proiectului de OUG nu se aplică momentan.

Acesta trebuie să fie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

 

Citește-ne pe
Citește și:

UPDATE Legea care obligă angajații să prezinte certificatul verde la locul de muncă a fost RESPINSA

Cartel Alfa cere CERTIFICAT VERDE pentru toți angajații din România: O lege care introduce restricţii trebuie să se aplice tuturor

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Vacanța de iarnă va fi mai scurtă. Elevii se întorc la școală pe 3 ianuarie

Bilanț coronavirus 27 octombrie 2021: Peste 500 de decese la pacienți Covid! Câte cazuri noi sunt

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies