Anunțul momentului pentru mii de pensionari! Toate pensiile vor crește anual!

,
pensionari
Toate pensiile vor crește anual![Sursa foto: PixaBay]

Șeful Casei de Pensii a făcut un anunț important pentru toți pensionarii din România. Se pare că pensiile românilor vor crește în fiecare an.


In articol:

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, a anunțat că pensiile românilor vor fi reactualizate în fiecare an, pentru a elimina toate inechitățile. Astfel, nu vor mai exista diferențe între cei care au ieșit la pensie în momente diferite, pe legislații diferite.

bani
Ce se întâmplă cu toate pensiile din România?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Raluca Turcan a făcut anunțul

Pensiile vor crește anual!

Președintele Casei Naționale de Pensii a precizat că toți pensionarii vor fi tratați la fel, deoarece în acest moment nu există egalitate în calculul pensiei pentru cei care s-au pensionat pe diferite legi, deși îndeplinesc aceleași condiții de pensionare. 

Daniel Baciu a vorbit despre modul în care se va schimba strategia de calculare a pensiilor. Se pare că noua formulă va lua în calcul o serie de indicatori macroeconomici predictibili, comunicați de Institutul Național de Statistică.

Citeste si: Surpriză uriașă pentru români! Ce se întâmplă cu pensiile de la 1 ianuarie 2023

”Încercăm să legăm noua formulă de calcul de niște indicatori macroeconomici care sunt predictibili, care sunt comunicați de către Institutul Național de Statistică, mă refer la salariul minim, salariul mediu pe economie, astfel încât lucrurile să fie foarte transparente, fiecare beneficiar să știe care sunt acești indicatori.

Va fi o reașezare a tuturor pensiilor din sistemul public

Practic, noua formulă va fi acel număr total de puncte care se înmulțește cu un indicator, cu un coeficient pe care îl agreăm cu toții, prin noua lege care va intra în vigoare. Odată ce avem acest număr total de puncte pe care îl înmulțim cu acel indicator sau coeficient, după aceea pensiile vrem să le reactualizăm anual cu inflația și cu creșterea reală a câștigului salarial mediu brut pe economie.", a declarat Daniel Baciu.

Președintele Casei Naționale de Pensii a declarat că pensiile trebuie să țină cont evoluția economică, mai ales că numărul beneficiarilor este în creștere.

Citeste si: Când se majorează pensiile? Ministrul Muncii a făcut anunțul

"Pensiile trebuie să țină cont de evoluția economică. Numărul beneficiarilor este în continuă creștere. De la an la an, sunt tot mai mulți, dovadă că acesta este trendul, tot mai mulți pensionari optează ca plata pensiei să fie pe card.

Vom aplica formula de calcul care va fi agreată în noua lege a pensiilor la acești indicatori, realizându-se atunci o reașezare a tuturor pensiilor din sistemul public. Se face o reformă în sistem, astfel fiecare beneficiar, fără să se mai cont în ce moment a ieșit la pensie, pe ce legislație, la același număr de puncte vom încerca pe cât posibil să avem același cuantum în plată”, a mai declarat Daniel Baciu la Antena 3.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Este anunțul momentului pentru pensionarii romani: ''Se iau 3 miliarde de la pensii...''

Vești colosale de la Guvern pentru sute de mii de angajați români! Se vor acorda noi sume de bani

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

S-a dat LEGE: Care sunt categoriile de persoane care vor iesi la pensie cu 13 ani mai devreme?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies