S-a dat LEGE: Care sunt categoriile de persoane care vor iesi la pensie cu 13 ani mai devreme?

,
Presedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Kalus Iohannis a promulgat legea care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru personalul care a muncit în unităţile de producţie a energiei electrice şi termice.[Sursa foto: Facebook]

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede scaderea varstei de pensionare pentru anumite categorii de persoane.


In articol:

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat in data de 16 iulie 2021, legea care prevede reducerea varstei de pensionare pentru persoanele care au lucrat cel putin 25 de ani in industria de productie a energiei electrica si respectiv termica.

S-a dat o noua lege prin care anumite categorii de persoane vor iesi la pensie cu 13 ani mai devreme!

Potrivit digi24.ro, este vorba despre actul normativ care presupune modificarea art.56 si completarea alin.(1) al art.30 din Legea nr. 263/2010, in ceea ce priveste sistemul unitar de pensii publice, ce a fost promulgat la data de 16 iulie 2021, prin Decret nr. 846/2021 si care va deveni Legea nr 197/2021.
Aceasta lege recent promulgata de Presedintele Romaniei prevede introducerea unor activitati noi din industria productiei de energie termica si electrica, in categora care se realizeaza in conditii speciale de munca, dar si introducerea unei noi exceptii de la prevederile art. 55 ali.1 lit.b) din lege, stabilindu-se astfel conditiile de pensionare pentru cetatenii care au realizat aceste activitati.

varsta de pensionare
Categoriile de persoane care vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani[Sursa foto: unsplash.com]

Citeste si: Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Ce se întâmplă cu egalizarea vârstei de pensionare

„Activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi

extracţiei cărbunelui”, potrivit textului actului normativ promulgat recent.

Astfel, persoanele care au desfasurat activitati in domeniul produtiei de energie electrica si termica, vor beneficia de pensie pentru limita de varsta cu o scadere de 13 ani a varstei standard de pensionare, pentru un stagiu de cotizare de cel putin 25 de ani.
Prevederile noii Legi vor intra in vigoare la 30 de zile dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Citeste si: Pensii 2021. Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Ce se întâmplă cu evaluarea dosarelor de pensii

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Pensii 2021. Se dau bani în plus acestor pensionari. Ce sume vor primi românii

Ungaria nu stinge becurile și nu stă în frig: țara lui Viktor Orban va vira patru miliarde de euro în conturile rușilor, pentru gaze

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

ANUNȚUL care afectează milioane de români! Recalcularea pensiilor, întârziată din cauza amânării aprobării PNRR. Când vor fi făcute primele plăți majorate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies