Vestea momentului! Se fac angajări la Casele de Pensii! Cât câștigi să evaluezi dosare de pensie

,
angajări
Se fac angajări la Casele de Pensii! [Sursa foto: PixaBay]

Casele de Pensii angajează români care să se ocupe de evaluarea dosarelor de pensie. Care este salariul?


In articol:

Casele de Pensii din România vor angaja 1.000 de persoane, pentru a se ocupa de evaluarea dosarelor de pensie. Salariile vor depăși 4.000 de lei net. 

dosare de pensii
Casele Teritoriale de Pensii vor să angajeze circa 1.000 de persoane care să se ocupe de evaluarea dosarelor de pensii.[Sursa foto: adevarul]

Citeste si: Pensii 2021. Se dau bani în plus acestor pensionari. Ce sume vor primi românii

Salarii de peste 4.000 de lei net, la Casele de Pensii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, vrea să reformeze sistemul de pensii din România, iar un prim pas îl reprezintă evaluarea dosarelor. Însă, Casele de Pensii nu au suficiente resurse umane, motiv pentru care vor face angajări.

Persoanele care vor evalua dosarele de pensie vor fi primi un salariu de aproximativ 4.100 de lei net pe lună, dacă au studii superioare.

De asemenea, cei cu studii medii vor fi plătiți cu 2.700 de lei net lunar.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Recalcularea pensiilor, întârziată din cauza amânării aprobării PNRR. Când vor fi făcute primele plăți majorate

Aceştia vor fi angajaţi pe o perioadă de maximum 18 luni şi vor fi plătiţi în baza Legii – Cadru nr.153/2017

privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare – Anexa VIII – salarii pentru personalul din unităţile teritoriale, mai precizează sursa citata, potrivit playtech.ro.

„La nivel naţional, am ajuns deja la 310.000 dosare evaluate, în condiţiile în care am început acest proces cu resursele modeste existente la nivelul caselor teritoriale din toată ţara. Ne-am propus ca, în a doua parte a anului viitor, să finalizăm digitalizarea tuturor celor 5 milioane de dosare din România, iar, pentru a atinge acest obiectiv, resursa umană actuală – 1 300 de angajaţi la nivel naţional – nu este suficientă.

Spre comparaţie, ultimul proces similar realizat în România a presupus verificarea a 1 milion de dosare în aproximativ 5 ani, în perioada 2005 – 2010.

Prin PNRR, vom avea finanţare de 100 de milioane euro pentru a susţine atât procesul de digitalizare a dosarelor de pensii aflate în plată, cât şi dotarea cu echipamente şi servicii electronice a Casei Naţionale de Pensii Publice şi a structurilor teritoriale, ceea ce va facilita atât relaţia cu beneficiarii, cât şi accesul acestora, online, la toate informaţiile din propriul dosar de pensie”, a explicat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bilanț coronavirus 26 octombrie 2021: Număr uriaș de decese! Câte cazuri noi sunt

E doar o chestiune de timp: Orice bancă sau comerciant din rețeaua Mastercard va putea oferi servicii cu criptomonede

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

CNSU a anunțat noile excepții de la certificatul verde. Raed Arafat a spus cum se va intra la mall şi în instituţiile publice

Loteria vaccinării 24 octombrie 2021: Cine sunt câștigătorii celei de a patra extrageri! Numărul care îi aduce 100.000 de lei unui român

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies