Anunț important pentru pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile celor care le primesc pe card

,
Ce se intamplă cu pensiile pensionarilor?
Ce se intampla cu pensiile celor care le primesc pe card

Pensionarii care primesc pensia pe card trebuie să știe că vor fi informați prin e-mail în momentul în care banii le sunt virați în cont, potrivit oficialilor.


In articol:

Vestea momentului pentru pensionarii care primesc pensiile pe card. Potrivit unui proiect inițiat de deputații liberali, adoptat în ședința de marți în Senat, pensionarii ar urma să fie informați prin e-mail în momentul în care banii le intră în cont.

Pensionarii vor fi informați prin mail când li se virează banii

În urma adoptării unui proiect legislativ, pensioarii care primesc pensia pe card ar urma să fie anunțați prin mail când banii le sunt virați în cont.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 263/2010 în ceea ce privește sistemul unitar de pensii publice prin introducerea posibilitatea ca Casa de Pensii să transmită, la cerere, în format electronic, documentul care face dovada plății pentru pensionarii care au optat pentru plata în cont curent sau cont de card, conform Agerpes.

Ce se intamplă cu pensiile pensionarilor?
Ce se alege de pensiile batranilor

Documentul cu privire la transmiterea plăților se face începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plății drepturile în cont curent sau cont de card, potrivit unui amendament emis.

Citeste si: Românii riscă să rămână fără pensii. De ce este important să nu te angajezi după o anumită vârstă

”Este o iniţiativă a PNL pentru debirocratizare, pentru a trece la o tehnică informatică.

Este vorba despre informarea celor care primesc pe card. Până acum, în stilul nostru românesc, dacă avea nevoie de informaţii, trebuia să se deplaseze la oficiul respectiv, să-şi ia datele să vadă de ce a primit atâta, de ce nu a primit. Prin lege, cei care se ocupă de pensii sunt obligaţi să le trimită şi în format electronic. Poate începem să extindem astfel de iniţiative şi în alte domenii, să nu mai purtăm oamenii pe drumuri, să piardă timpul, ci să fie informaţi la timp”, a precizat în plen liderul grupului parlamentar PNL din Senat, Virgil Guran.

Ce se intamplă cu pensiile pensionarilor?
Pensionarii vor primi instiintarea prin e-mail

Senatorul USR PLUS Ștefan Pălărie a îmbărțișat inițiativa liberalilor, precizând că reprezintă o ”construcție” către obiectivele coaliției de guvernare, respectiv debirocratizarea și eficientizarea statului.

”O propunere absolut admirabilă. Pentru a fi puţin mai specifici, în momentul de faţă, poştaşii României se duc să dea un talon de pensie mov chiar şi celor cărora nu li se mai dă pensia în numerar, ci doar prin transfer bancar sau depunere într-un cont(...). Este spre binele tuturor, inclusiv al pensionarilor, să nu-i mai ţină pe drumuri nici pe poştaşi şi nici să nu mai aştepte prin alte mijloace un document care poate fi trimis celor care au, simplu, prin email”, a subliniat Pălărie.

 

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Ce se întâmplă acum cu pensiile

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

ANUNȚUL care afectează milioane de români! Ce se întâmplă acum cu pensiile

Datoriile sufocă afacerile: Peste 4.200 de societăți comerciale şi PFA au intrat în insolvenţă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

CALCULATOR vârsta de pensionare 2021. Află rapid când poți ieși la pensie în funcție de anul nașterii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies