Pensii 2021. Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Ce se întâmplă cu evaluarea dosarelor de pensii

,
dosare de pensii
Ce se întâmplă cu evaluarea dosarelor de pensii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut un anunț extrem de important despre casele de pensii.

Ministrul Muncii a făcut un anunț de ultimă oră ce are legăură cu stadiul de evaluarea al dosarelor de pensii. Potrivit Ralucăi Turcan, încă este nevoie de personal suplimentar la Casele de Pensii din mai multe județe, pentru a se evalua dosarele de pensii.

Raluca Turcan,
Raluca Turcan, despre evaluarea dosarelor de pensii.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: CALCULATOR vârsta de pensionare 2021. Află rapid când poți ieși la pensie în funcție de anul nașterii

Evaluarea dosarelor de pensii

În urmă cu câteva ore, într-o postare pe pagina personală de Facebook, Raluca Turcan afirma că suplimentarea, de către Guvern, a personalului din casele de pensii din judeţe este „o necesitate absolută şi o condiţie pentru ca România să îşi respecte obligaţiile asumate în PNRR”.

Citeste si: Cand ajunge in Romania valul patru de pandemie: „Nu este de glumit cu noua variantă Delta, prezintă un pericol!”

Mai mult, ministrul a mai mărturisit că, evaluează, împreună cu specialiştii, toate opţiunile existente pentru rezolvarea situaţiei. 

„Suplimentarea de către Guvern a personalului din casele de pensii din judeţe este o necesitate absolută şi o condiţie pentru ca România să îşi respecte obligaţiile asumate în PNRR. Am discutat la Sibiu despre situaţia evaluărilor de până acum (realizate în proporţie de peste 12%) şi apreciez sincer efortul colegilor din Casa de Pensii de a menţine ritmul”, a afirmat Raluca Turcan, pe Facebook.

Turcan susține că pentru a fi evaluate la timp dosarele de pesii este nevoie de angajarea a cinci sau chiar nouă persoane. Ea a mai adăugat că Ministerul pe care îl conduce este într-un dialog continuu cu Ministeruld e Finanțe, dar și cu reprezentanții Comisiei Europene pentru găsirea unor soluții mult mai rapide, potrivit Capital.

Citeste si: Un nou tip de pensie în România. Condițiile în care va fi acordată

„Ştiu că angajarea a încă 5 până la 9 persoane ar garanta încadrarea în termenul stabilit, la fel cum ştiu şi că situaţii asemănătoare sunt peste tot în ţară. Evaluez împreună cu specialiştii Ministerului Muncii şi ai CNPP opţiunile pe care le avem pentru a rezolva această problemă. Suntem într-un dialog continuu atât cu Ministerul Finanţelor, cât şi cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a găsi o soluţie rapidă”, a susţinut ministrul Muncii.

Turcan îi asigură pe românii care beneficiază de pensie că  „evaluările dosarelor se fac cu seriozitate”, fără a exista abateri de la principii și investiții.

Citeste si: Este oficial: Categoriile de persoane care beneficiază de o nouă scutire de impozit auto

Raluca Turcan a amintit că reforma pensiilor va reduce numărul de procese care sunt în întreaga țară, protejând astfel banii publici și garantând românilor corectitudinea pe care și-o doresc.

„Abaterea statului de la principii şi intervenţiile continue asupra legislaţiei au făcut ca oamenii să îşi caute dreptatea în instanţe, să se piardă timp preţios şi bani mulţi. La Sibiu, unul dintre efecte este acesta: 133 mii lei cheltuieli de judecată pentru CJP în primele şase luni ale anului acesta, deja peste suma din întreg anul trecut.

Trebuie să limităm acest fenomen prin reformă! Reforma sistemului va reduce, prin claritate şi fermitate, numărul de procese, va proteja banii publici şi va garanta românilor corectitudine şi de aceea trebuie susţinută atât la nivel personal, aşa cum mă bucur că se întâmplă în rândul funcţionarilor de la Sibiu, cât şi la nivel instituţional de către toate autorităţile statului”, a conchis Raluca Turcan.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Deși nu a băut, un șofer din Prahova a fost prins cu o alcoolemie de 1,78 la mie. Acesta a reușit să își recupereze permisul de conducere

Guvernul va îngheța pensiile de serviciu pentru 5 categorii de pensionari

Deși nu a băut, un șofer din Prahova a fost prins cu o alcoolemie de 1,78 la mie. Acesta a reușit să își recupereze permisul de conducere

UK: Regina Elisabeta a II-a a avut cancer în ultimii ani: „Adevărul este că Majestatea Sa a știut întotdeauna că timpul care i-a mai rămas era limitat”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies