Vești bune pentru acești români! Cine va primi bani în plus? Klaus Iohannis a făcut anunțul

,
tichete sociale pentru mese calde
Românii cu vârste peste 75 de ani vor putea beneficia de tichete pentru mese calde

A fost promulgată legea prin care persoanele defavorizate pot beneficia de tichete sociale pentru mese calde.


In articol:

Persoanele defavorizate din România, vor putea beneficia de încă o formă de ajutor social.  Klaus Iohannis a promulgat legea pentru distribuirea de tichete sociale pentru mese calde, în urma aprobării Ordonanței de urgență 115/2020.

Cine beneficiază de tichete sociale pentru mese calde

Românii cu vârste peste 75 de ani, care au venituri la nivelul indemnizației sociale, dar și persoanele fără adăpost pot beneficia de  tichete sociale pentru mese calde,  conform Ordonanței de urgență 115/2020.  Tichetele vor fi acordate pe suport electronic și o valoare de 180 de lei pe lună. Finanțarea pentru acest ajutor social vine din fonduri externe nerambursabile.

Textul legislativ prevede:  „începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se aprobă Schema naţională de sprijin pentru persoanele vârstnice şi pentru persoanele fără adăpost, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde. Destinatarii finali sunt: a) persoanele care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, în vârstă de 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă; b) persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale .”, potrivit fresh24.ro.

Citeste si: Tichete de masa. Cu cat creste valoarea bonurilor de masa si ce se intampla cu tichetul de cresa

Tichete sociale nu vor putea fi schimbate în numerar și se folosesc doar pe teritoriul țării.

Vârsnicii pot ptimi mesele calde  livrate la domiciliu, prin serviciile publice de asistență socială.

Valoarea a tichetului este de 180 lei pe lună. Suma va fi actualiza prin hotărâre de guvern cu cel puţin 90 zile înainte de a se încheia anul calendaristic, pentru anul calendaristic următor.

Tichetele sunt oferite  Ministerul Fondurilor Europene, iar contravaloarea tichetului social pe suport electronic reprezintă venit neimpozabil, conform Codului fiscal.

Citeste si: Veşti bune pentru părinţi! Ce valoare au tichetele de creşă în 2021?

De asemenea, banii pentru aceste tichete sociale vin prin Programul operaţional POAD 2014-2020 şi se decontează, în limita bugetului disponibil pentru această măsură, în conformitate cu regulile de eligibilitate POAD.

Citeste si: Klaus Iohannis, avertisment pentru milioane de români! Mesajul președintelui: "Atrag atenția asupra unui potențial pericol"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Vești bune pentru români! O nouă gratuitate intră în vigoare de săptămâna viitoare! Ce a anunțat Guvernul

Nicușor Dan i-a umilit pe sindicaliștii STB: 'Nu a stat cu noi nici măcar un minut. Lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul'

Imaginile cu momentul în care Anamaria Prodan i-a dat un pumn lui Dan Alexa stârneau un val de reacții. Mulți s-au gândit că între ei ar fi o relație amoroasă, dar acum a ieșit...

Veşti bune pentru părinţi! Ce valoare au tichetele de creşă în 2021?

Cand incepe Programul Rabla 2021? Iata ce schimbari vor fi fata de anul trecut!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies