Se dau bani: 100.000 de euro de la stat! Ce sa faci ca sa ii poti avea

,

Zeci de milioane de euro vor fi puşi la bătaie, în perioada 2021 – 2027, pentru tinerii din România care se vor axa pe o anumită carieră.


In articol:

Banii europeni nu vor fi singurul ajutor, tinerii urmând să beneficieze beneficia de o gamă largă de instrumente printr-o combinaţie de aspecte obligatorii şi voluntare.

Tinerii fermieri din România vor beneficia prin viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC) 2021-2027 de o sumă de 39,8 milioane de euro anual ca plată directă suplimentară pentru susţinerea veniturilor, potrivit lui Achim Irimescu, ministru plenipotenţiar, şeful secţiei Agricultură în cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană.

Un ajutor financiar suplimentar pentru tineri în Pilonul I (plăţi directe) s-a stabilit pentru prima dată în cadrul reformei PAC din anul 2013, respectiv un procent din plata directă pe hectar pentru perioada în 2013-2020. România a propus iniţial 25%, dar din păcate nu s-a reuşit să se ofere această sumă. Actualmente, tinerii în România primesc undeva la 20 de euro în plus pe hectar, ceea ce reprezintă un stimulent foarte important. Pentru perioada următoare, tinerii vor beneficia de un sprijin, stabilit deja în cadrul reformei. De exemplu, pentru tinerii din România suma anuală ca plată directă suplimentară în perioada 2021-2027 va fi de 39,827 de milioane de euro, respectiv de circa 2%. În prezent, avem 0,8%. Suma respectivă trebuie să fie alocată fie sub formă de susţinere a veniturilor din Pilonul I (plăţi directe suplimentare) fie din Pilonul I şi din Pilonul II – pe prima de instalare”, a declarat Achim Irimescu, prezent la un eveniment dedicat tinerilor fermieri.

Citeste si: Se dau bani pentru români! Fondurile au fost suplimentate! Programele continuă şi în 2020

Citeste si: Este OFICIAL! Se măresc alocațiile! Cât vor primi copii după mărire

În condiţiile în care în propunerea actuală de reformă a PAC post 2020 s-a recunoscut importanţa fermierilor tineri, şi în mod explicit, reînnoirea generaţiilor a fost declarată obiectiv esenţial al PAC, tinerii fermieri vor beneficia de o gamă largă de instrumente printr-o combinaţie de aspecte obligatorii şi voluntare.

Tinerii fermieri pot beneficia şi de o preferinţă la selecţia proiectelor de investiţii din fondurile de dezvoltare rurală printr-un sistem de punctare mai avantajos. Sprijinul pentru tinerii fermieri este o schemă obligatorie pentru statele membre. Fiecare stat membru trebuie să introducă în Planul strategic măsuri concrete pentru a ajuta fermierii mai în vârstă să se pensioneze şi tinerii agricultori să poate să aibă o susţinere financiară corespunzătoare. Prima de instalare creşte la 100.000 de euro şi nu mai este nevoie să cumpere utilaje”, a explicat reprezentatul României în Comitetul Special Agricol de la Bruxelles.

El afirmă că schimbul de generaţii este o mare problemă în România,

iar în aceste condiţii, complementar plăţilor directe, se introduce în noua PAC opţiunea de a spijini diferite forme de cooperare între tinerii fermieri şi parteneriate între generaţii diferite de fermieri, pentru transferul de cunoştinţe.

Statele membre pot planifica plăţi forfetare pentru fermierii în vârstă care îşi transferă permanent exploataţiile tinerilor fermieri. Este un lucru foarte important. De asemenea, susţinerea tinerilor pentru preluarea fermelor prin accesul la instrumente financiare derulate prin intermediul pilonului II al PAC (Dezvoltare Rurală), respectiv credite avantajoase, facilităţi pentru achiziţia de terenuri, dar şi politici naţionale fiscale favorabile pentru a-i încuraja să menţină activităţile agricole în zona rurală să se asocieze cu scopul de a valorifica producţia agricolă. Să sperăm că şi în cadrul Ministerului Agriculturii se vor găsi soluţii în acest sens”, a punctat Irimescu.

El a menţionat câteva tipuri de intervenţii în cadrul PAC post 2020, primul referindu-se la oferirea, în cazul investiţiilor, a unor condiţii preferenţiale pentru tineri fermieri şi cei nou-veniţi cu profiluri de risc mai ridicat. De asemenea, intervenţiile pot veni şi sub forma unor instrumente financiare necesare pentru cumpărarea terenurilor, sprijin pentru capitalul de lucru, sprijin prin iniţiativa „tinerilor fermieri”, care reuneşte sprijinul din FEADR şi expertiza Băncii Europene de Investiţii.

În total, acest sprijin va ajunge la 1 miliard de euro, pus la dispoziţie prin bănci pentru credite către tineri”, a precizat Achim Irimescu.

În cadrul PAC 2021-2027 se ia în calcul şi intervenţia pentru gestionarea riscurilor, respectiv acordarea de capital de lucru pentru a depăşi crizele, dar şi un set de instrumente mai flexibile pentru a ţinti mai bine nevoile concrete.

citeste mai mult pe capital.ro

Citeste si: Cosul minim. De ce salariu au nevoie romanii ca sa traiasca decent in 2019

Citeste si: Se dau bani de la primarie pentru incalzire! Cum se intra in posesia lor

 

 

Citește și:

Cum sa faci bani: 5 idei de afaceri cu bani putini pe care le pui repede pe picioare

Prognoza meteo: vineri, 22 noiembrie 2019. Iarna isi intra in drepturi. Cum e vremea la Bucuresti si in regiunile din tara

Horoscop dragoste 2020. Zodiile care isi gasesc marea iubire pana la sfarsitul lui 2020

Halit, parasit de Yildiz! Afla ce decizie radicala va lua tanara in privinta mariajului lor, ASTAZI, intr-un nou episod din serialul "Pretul fericirii", de la ora...

Live Stream Online "Bravo, ai stil! Celebrities" - Editia de miercuri, 30 septembrie - VIDEO


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies