Klaus Iohannis, avertisment pentru milioane de români! Mesajul președintelui: "Atrag atenția asupra unui potențial pericol"

,
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, avertisment pentru milioane de români![Sursa foto: Facebook]

Klaus Iohannis a avut o șendință, pe 18 mai, la ora 15:00, la Controceni, alături de premierul Florin Cîțu, mai mulți miniști, dar și alături de specialiști din domeniul Sănătății, unde au discutat despre campania de vaccinare.


In articol:

Klaus Iohannis a declarat după ședință, că este bucuros de modul în care a evoluat campania de vaccinare în țara noastră. Președintele este optimist în ceea ce privește viitorul. 

Klaus Iohannis
Mesajul președintelui Klaus Iohannis.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Când scăpăm în totalitate de restricţii? Klaus Iohannis a dat ordin!

Declarația lui Klaus Iohannis

Șeful statului este de părere că vaccinarea anti-COVID merge foarte bine în România, în special la orașe. Iohannis susține că este este nevoie de suportul autorităților pentru a facilita vaccinarea și în mediul rural.

Citeste si: Toți românii trebuie să știe asta! Forin Cîțu a anunțat schimbarea ordinului de ministru pentru purtarea măștii de protecție. Angajații ar putea renunța la mască la locul de muncă

„Campania merge bine, maratoanele de vaccinare au fost un succes.  Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni. De succesul vaccinării depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor. Primarii, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Trebuie să acționăm mai intens și în zona rurală.

Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici să se meargă din poartă în poartă. Aici intervin centrele mobile. Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale să le ofere vaccinul.

De vaccinare depinde redeschiderea completă a României. Obiectivul campaniei de vaccinare este de a reduce numarul imbolnavirilor de covid”,  a spus șeful statului într-o conferință de presă. 

Klaus Iohannis, despre cei care cred că pericolul a trecut

Klaus Ioannis le-a transmis românilor care încă nu s-au vaccinat să nu se culce pe o ureche. Acesta susține că dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 scade, nu însemnă că nu este nevoie cca oamenii să se imunizeze.

Citeste si: Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, anunt important pentru elevi! Ce se va intampla odata cu relaxarea restrictiilor!

„Atrag atenția asupra unui potențial pericol, poate nu îndeajuns de bine conștientizat sau explicat. Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut și că nu mai are rost să se vaccineze. Este însă o falsă senzație de securitate! Până când nu vom fi imunizați într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia, iar riscul pentru cei nevaccinați de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat. Așadar, dragi români, nu ezitați să vă vaccinați!”,  a mai spus Klaus iohannis. 

„Campania de vaccinare va primi noi forme atractive”

Șeful statului spune că în încercarea de a convinge cât mai mulți români să se imunizeze, campanaia de vaccinare va căpăta noi forme atractive. De asemenea, se caută soluții pentru ca artiștii să-și reînceapă activitatea, potrivit wowbiz.

„În privința evenimentelor culturale, este imperativ să găsim soluții pentru redeschiderea cât mai multor tipuri de evenimente, atât în exterior, cât și în interior. Este evident rolul important pe care îl are cultura în revenirea la normalitate. Mă bucur că sunt proiecte pilot în acest domeniu și sper că în curând artiștii își vor putea relua contactul nemijlocit cu un public cât mai larg. I-am cerut în mod expres ministrului Culturii să fie deschis la toate soluțiile care sunt sigure din punct de vedere sanitar și care îi pot ajuta pe cei din industria spectacolelor, unul dintre domeniile cele mai afectate de restricțiile impuse de pandemie.

Mă bucur că sunt proiecte foarte bune pregătite și sunt foarte convins că, în săptămânile care urmează, campania de vaccinare va primi noi forme atractive și sper foarte mult că putem să-i convingem pe majoritatea românilor să se vaccineze”,  a mai spus președintele. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Guvernul a adoptat hotararea care prevede relaxarea masurilor incepand de astazi! Iata ce precizari importante a facut Premierul Florin Cîțu!

Voldomir Zelenski, ieșire furtunoasă: 'Vladimir Putin se teme de moarte!' / 'Nu există un embargo total asupra aprovizionării cu energie'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Raed Arafat, avertisment pentru români după ce a fost anunțată relaxarea restricțiilor: „Insist ca nimeni să nu se gândească la...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies