Când scăpăm în totalitate de restricţii? Klaus Iohannis a dat ordin!

,
Iohannis
Când se redeschide totul în România[Sursa foto: Facebook]

Președintele Klaus Iohannis a anunțat când vom putea să scăpăm în totalitate de restricţii.


In articol:

Klaus Iohannis este optimist în privința strategiei de vaccinare, considerând că aceasta ne va permite să relaxăm în siguranță măsurile de restricție. Şeful statului vrea ca toţi primarii să se implice activ în campania de vaccinare. 

Iohannis
Iohannis a dat ordin! Anunţul momentului pentru români.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Masca ar trebui să fie obligatorie pentru copii? Un cunoscut medic atenționează: „Situația devine complicată!”

Când scăpăm de restricţii?

Klaus Iohannis a anunțat ridicarea treptată, începând cu 15 mai, a majorității restricțiilor impuse în perioada pandemiei pentru participanții la evenimente culturale, sportive ori evenimente de familie.

Ridicarea restricțiilor vine pe fondul avansării campaniei de vaccinare, în care 2,6 milioane de cetățeni s-au imunizat cu ambele doze, iar 1,1 milioane – doar cu prima doză.

Citeste si: Maraton de vaccinare pentru copii, de 1 iunie. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Președintele României a anunța că își dorește ca toţi primarii să se implice activ în campania de vaccinare.  Acesta a declarat ca trebuie să se actionze intens in zona rurală, chiar să se meargă din poartă în poartă, pentu a crește ritmul de imunizare.

“Primarii şi alte autorităţi locale indiferent de culoarea politică să se implice în campania naţională de vaccinare.

Sa actionăm mai intens in zona rurală. acolo e mai dificl. oamenii sa fie informaţi. Să se meargă din poartă în poartă şi să se spună că e important să se vaccineze.

Aşa creştem ritmul de imunizare în rural. Autorităţile locale cu toate mijolocele sa le faciliteze vaccinare. Obiectivul campaniei e pe termen scurt să reducem numărul imbolnăvirlor spitalizărilor şi deceselor. Pe termen mediu e să atingem pragul critic de imunitate. Să stopăm transmiterea imunitară.

Unele persoane pot considera că ce a fost mai greu a trecut şi că nu mai trebuie să se imunizeze. Riscul pentru cei nevaccinati e unul ridicat.

Nu ezitati să vă vaccinaţi. Reîntoarcerea elevilor la şcoală e o prioritate. Deciziile s-au luat pe scenarii legate de incidenţă şi rata de infectare.

În privinţa evenimentelor culturale trebuie să găsim soluţii pentru redeschiderea evenimentelor în exterior, dar şi în interior. Mă bucur că sunt proiecte pilot şi artiştii să-şi reia curând activitatea cât mai larg.

Sunt proiecte foarte bune pregătite şi în săptămânile care urmează campania de vaccinare va avea forme atractive.

Să-i convingem pe majoritatea românilor să se vaccineze”, a spus Iohannis.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bilanț coronavirus 18 mai 2021: Numărul deceselor crește serios! Câte s-au înregistrat

Greco-catolicii din România, îndemnați să se vaccineze - Scrisoarea circulară a Preafericitului Părinte Cardinal Lucian

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Anunțul momentului pentru toți elevii! Se întorc la școală de mâine. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Anunț important pentru românii care s-au vaccinat cu Pfizer! Valeriu Gheorghiță a declarat cine sunt cei care trebuie să facă și doza a treia

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies