Anunț important pentru românii care s-au vaccinat cu Pfizer! Valeriu Gheorghiță a declarat cine sunt cei care trebuie să facă și doza a treia

,
Romanii vor primi a treia doza Pfizer?
Cine sunt cei care vor primi a treia doza de Pfizer?[Sursa foto: PixaBay]

Vești importante pentru românii care s-au imunizat cu serul Pfizer. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a făcut noi precizări. Acesta a declarat că o parte din persoanele care s-au vaccinat cu acest ser vor trebui să primească și doza a treia.


In articol:

De la începutul campaniei de vaccinare anti-covid și până în prezent, trei milioane de români s-au imunizat cu serul Pfizer, iar din toamnă este foarte posibil ca aceștea să se prezinte din nou, în centrele de vaccinare, pentru cea de-a treia doză în condițiile în care sunt tot mai multe discuții despre eficiența vaccinurilor împotriva noilor tulpini ale virusului.

Românii vor primi a treia doză de Pfizer?

Șeful companiei Pfizer a oferit și el o serie de declarații în acest sens. Acesta este de părere că cel mai probabil, a treia injecție trebuie să se facă într-un interval de 8-12 luni de la rapel, o veste care a fost primită cu brațele deschise de unii dintre români, iar alții nu au fost deloc încântați de această idee.

Romanii vor primi a treia doza Pfizer?
A treia doza trebuie primita intr-un interval de 8-12 luni de la rapel[Sursa foto: Facebook]

”Din moment ce le-am făcut pe primele două, da. Aş fi de acord. Să nu ne îmbolnăvim, să îi protejăm pe ceilalţi, am bunici, copii, deci nu aş vrea să îi supun riscului”, a spus o femei care s-a vaccinat cu acest tip de ser.

Alexandru Rafila, membru în comitetul executiv al OMS a declarat la rândul lui că cele două doze de vaccin oferă o imunitate de peste 6 luni.

Romanii vor primi a treia doza Pfizer?
Rafila, despre a treia doza de Pfizer[Sursa foto: Facebook]

”Să vedem dacă această recomandare se referă la necesitatea vaccinării datorită mutaţiilor noului coronavirus sau dacă se referă la consilidarea imunităţii după cele 2 doze deja administrate pentru că imunitatea oricum cu siguranţă va dura mai mult de 6 luni”, a spus Rafila.

Citeste si: Liber la vacanțe în Grecia, pentru români! Care sunt restricțiile și condițiile de călătorie în Grecia în 2021?

Cine sunt cei care ar putea primi a treia doză de vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat pe de altă parte că este posibil ca doar anumite segmente de populație să aibă nevoie de a treia doză de vaccin.

Romanii vor primi a treia doza Pfizer?
Valeriu Gheorghiță, despre segmentul care va primi a treia doza de vaccin [Sursa foto: Facebook]

”E posibil să se identifice anumite segmente populaţionale la care să se recomande cea de-a treia doză de vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Medicul Adrian Marinescu va împlini în luna septembrie 8 luni de la rapel și s-ar putea număra printre primii care vor primi doza suplimentară. 

Totodată, acesta susține că cea de-a treia doză de vaccin depinde de ce se va întâmpla în România până la toamnă și care vor fi condițiile de atunci.

”Va depinde foarte mult de ce se va întâmpla în România şi nu numai, cum va fi cu vaccinarea actuală, cum vor fi condiţiile atunci”, a spus Adrian Marinescu.

Citeste si: Urmează valul 4 al pandemiei de coronavirus în România? Alexandru Rafila avertizează: „E posibil sa fie la începutul...”

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Liber la vacanțe în Grecia, pentru români! Care sunt restricțiile și condițiile de călătorie în Grecia în 2021?

Șefa FMI spulberă toate speranțele: Lupta contra inflației vine cu o serie de suferințe

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Elevii din peste 90% din școlile din România au revenit fizic în bănci de astăzi. Ce se întâmplă în Capitală?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies