Cand incepe Programul Rabla 2021? Iata ce schimbari vor fi fata de anul trecut!

,
programul rabla
Programul Rabla va fi lansat in data de 26 aprilie 2021.[Sursa foto: unsplash.com]

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a anuntat ca Programul Rabla va incepe pe data de 26 aprilie 2021.


In articol:

Potrivit Agerpres, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa, ca pe data de 26 aprilie 2021 va incepe Programul Rabla, ce va include anul acesta "Rabla Clasic" si "Rabla Plus".

Incepe "Programul Rabla" 2021

Ministrul Tanczos Barna a precizat faptul ca bugetul Administratiei de Mediu, institutia care se va ocupa de finantarea celor doua Programe Rabla Clasic si Rabla Plus, va fi prezentat in cadrul sedintei de Guvern de astazi, 21 aprilie 2021.

"În şedinţa de Guvern de astăzi vom prezenta bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, instituţia care finanţează Rabla Clasic şi Rabla Plus. Sunt programele prin care ministerul îşi doreşte ca parcul auto din România să fie reînnoit. Bugetul pe care îl prezentăm astăzi în Guvern are un buget dublu pentru maşinile electrice faţă de 2020. A fost o decizie prin care am venit în întâmpinarea tendinţelor internaţionale şi tendinţelor de pe piaţa românească. Primele trei luni ne-au dat dreptate, se vede că a crescut aproape exponenţial numărul maşinilor electrice cumpărate în România în primele trei luni, iar acest buget, acest sprijin vine practic în favoarea celor care se gândesc dincolo de mobilitatea şi confortul personal şi la impactul pe care îl lasă fiecare dintre noi asupra mediului înconjurător

şi la reducerea emisiilor de carbon.(...) Data lansării: 26 aprilie. Avem un termen legal de 5 zile care trebuie respectat după aprobarea bugetului AFM, iar pe 26 aprilie începe Rabla Plus", a precizat Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, potrivit agerpres.ro

programul rabla
Programul Rabla 2021 incepe pe 26 aprilie.[Sursa foto: agerpres.ro]

Totodata, Ministrul Tanczos Barna a mai afirmat si faptul ca a fost luata ca noua masura in cadrul Programului Rabla Calsic, interdictia de a vinde masina noua timp de un an de zile de la achizitionare.

"Programele pe care le lansăm după aprobarea bugetului, primele cu care începem, sunt Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Electrocasnice. La Rabla Clasic am majorat bugetul de la 6.500 la 7.500, tichetul standard de sprijin este de 7.500 de lei în 2021. Am majorat, de asemenea, eco-bonusurile pentru hibrid şi pentru maşinile care au emisii scăzute de dioxid de carbon- sub 96 de grame pe kilometru.

Am dublat bugetul pentru maşinile electrice, am păstrat aceleaşi condiţii, 45.000 de lei sprijin pentru maşinile full-electrice, 20.000 de lei pentru hibrid şi am introdus şi la Rabla Clasic interdicţia de a vinde maşina care a a beneficiat de acest sprijin. Am constatat că au fost câteva încercări de a exporta practic subvenţia din România, de a duce în alte ţări maşinile care au beneficiat de Rabla Clasic şi am introdus această limitare, această interdicţie care era deja existentă la Rabla Plus.
(...) Interdicţia de a vinde maşina este pentru un an de zile"
, a mai spus Tanczos Barna.

Care sunt conditiile de inscriere anul acesta?

De asemenea Ministrul Mediului, Tanczos Barna, am mai precizat in aceeasi conferinta de presa si faptul ca se vor mentine aceleasi conditii de inscriere si anul acesta la Programul Rabla.

"Condiţiile de înscriere şi modul de solicitare au rămas la fel, se desfăşoară online. Mai mult, am început dezvoltarea unui sistem informatic prin care persoanele juridice să fie scutite de depunerea fizică a documentaţiilor, astfel încât depunerea facturilor şi toate procedurile să fie derulate online", a afirmat Ministrul Tanczos Barna, potrivit agerpres.ro   

Citeste si: Începe Rabla pentru electrocasnice 2021! Ce valoare au noile vouchere?

Citeste si: Programul "Rabla Clasic" 2020. Ce schimbare a fost anunțată din cauza coronavirusului?

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț important pentru toți românii! Vor primi mai mulți bani de la stat. Cine sunt cei care vor beneficia de acești bani

Dezacord în coaliție pe legile justiției: numirea procurorilor, unul din subiectele disputate

Televiziunea care refuză să o invite pe Paula Seling la emisiuni pentru că este cu Biserica: ”Nu avem ce să facem”

Începe Rabla pentru electrocasnice 2021! Ce valoare au noile vouchere?

Începe programul "Rabla Clasic" 2020. Ce schimbare a fost anunțată din cauza coronavirusului?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies