Victorie deplină pentru Victor Pițurcă în dosarul măștilor. Fostul selecționer a scăpat de controlul judiciar

Author: Madalina Maftei

Tribunalul București a ridicat, miercuri, măsura controlului judiciar dispusă în cazul fostului selecționer al naționalei de fotbal, Victor Pițurcă. 

Sursa: Instagram Alex Piturca

Victorie importantă pentru Victor Pițurcă! Fostul selecționer a scăpat de măsura controlului judiciar. Decizia instanței este definitivă.

Tribunalul București a ridicat, miercuri, măsura controlului judiciar dispusă în cazul fostului selecționer al naționalei de fotbal, Victor Pițurcă. 

Victor Pițurcă, victorie în dosarul măștilor 

Veștile bune nu se opresc pentru Victor Pițurcă. Fostul selecționer a înregistrat o victorie în dosarul măștilor cumpărate de MApN. Acesta a scăpat de controlul judiciar. Instanța i-a admis contestația împotriva acestei măsuri impuse la începutul săptămânii trecute.

Antrenorul și fiul său au fost arestați pentru 24 de ore în dosarul privind achiziționarea de măști pentru Ministerul Apărării Naţionale. Ulterior, ei au fost eliberați și plasați sub control judiciar.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei COVID-19, în perioada 19 martie 2020- 16 septembrie 2021 Gabriel Țuțu, în calitate director general al Romarm, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat, cu o asociere de firme din care făcea parte

și o societate controlată de Alexandru Pițurcă, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică ce vizau cumpărarea a 7 utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

Citește și: Cristina Ich, prima reacție după ce Alex Pițurcă, tatăl fiului ei, a fost reținut de procurorii DNA: ”Îi sunt alături orice ar fi, indiferent ce ar păți”

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

"Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)",  arată anchetatorii, potrivit Agerpres.

De asemenea, într-un context asemănător, procurorii spun că, în perioada 19 martie 2020- 10 aprilie 2020, Gabriel Ţuţu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăţilor implicate în achiziţiile de

mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măşti de protecţie neconforme către Ministerul Apărării Naţionale a unui prieten de-al său fără ca acesta să desfăşoare activităţi comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecţie şi efectuarea unor plăţi către acesta (40% din cota de profit rezultată) sub aparenţa unui contract de consultanţă.

Vica Blochina, accident după accident!

"În schimbul acestor 'servicii', suspectul Gabriel Ţuţu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul MApN şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contractele de furnizare, dar şi să efectueze recepţia fără problemă a produselor respective şi să achite la timp facturile emise în acest sens. În contextul menţionat mai sus, suspectul Ţuţu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei",  menţionează procurorii anticorupţie.

DNA mai susţine că Alexandru Piţurcă ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu, în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul MApN şi că îi va determina să încredinţeze, direct şi fără proceduri publice, contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului.

Citește și: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat