La Noti, fermier local, a fost atacat și înghițit de un șarpe lung de 8,5 metri în timp ce îngrijea vitele într-o livadă, informează Metro.
Un bărbat dispărut, găsit în burta unui piton de 8,5 metri
Incidentul s-a petrecut vineri dimineață, când bărbatul hrănea animalele. Potrivit autorităților locale, se presupune că pitonul îl pândea ascuns în iarba înaltă. L-a mușcat de picior, l-a imobilizat, iar apoi l-a strâns și l-a înghițit întreg.
Când La Noti nu s-a mai întors acasă, familia a intrat în alertă și a pornit în căutarea lui. Sâmbătă dimineață, rudele au descoperit motocicleta sa abandonată la marginea drumului, indiciu care a dus la extinderea căutărilor.
„Victima și-a luat rămas bun de la familie, spunând că merge să-și hrănească vitele, dar nu s-a mai întors acasă. Familia și localnicii au căutat și au descoperit că a fost înghițit de un piton mare. Familia a acceptat cauza morții și s-a rugat pentru ruda lor”, a declarat șeful poliției, Masud Gunawan.
După ore de investigații, sătenii au găsit un piton uriaș cu abdomenul vizibil umflat, ascuns în desiș, nu departe de o colibă din apropierea plantației. Temându-se de ce era mai rău, oamenii au capturat șarpele și l-au despicat. Trupul neînsuflețit al lui La Noti, încă îmbrăcat complet, se afla în interiorul reptilei.
Cum explică specialiștii aparițiile tot mai frecvente ale pitonilor
La Ode Risawal, responsabil din cadrul biroului local pentru situații de dezastru, a confirmat că bărbatul era o prezență zilnică în livadă.
„Este pentru prima dată când un om este mâncat de un piton în această zonă. Recent, pitonii au început să apară tot mai des în casele și grădinile oamenilor. Am avertizat localnicii să fie precauți când merg singuri în pădure”, a spus acesta.
La Ode Kaida, șefa Agenției pentru Conservarea Resurselor Naturale din provincie a explicat că astfel de atacuri ar putea deveni mai frecvente din cauza pierderii habitatelor naturale și a scăderii numărului de pradă naturală pentru pitoni.
Indonezia este cunoscută pentru găzduirea unora dintre cei mai mari pitoni din lume. Spre deosebire de alte țări din Asia de Sud-Est, care s-au urbanizat rapid, Indonezia încă dispune de păduri întinse și o biodiversitate impresionantă, condiții ideale pentru ca aceste reptile să ajungă la dimensiuni colosale.