Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Pierd foarte mulţi bani

,
Pensii 2021
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari.

Modificări de proporții la legea pensiilor. Sunt vești proaste pentru milioane de oameni. Violeta Alexandru, a făcut anunțul.


In articol:

Fostul ministru al Muncii trage un semnal de alarmă. Accesul românilor la documente doveditoare pentru perioada activă este o problemă națională gravă care duce la pierderea anilor de muncă şi implicit la pensii mai mici.

bani
Pensionarii pierd foarte mulţi bani

Citeste si: Când nu se fac botezuri în 2021. Verifică înainte în calendar

Adeverinţa de la vechiul loc de muncă pentru cei care ies la pensie!

Violeta Alexandru a făcut anunţul extrem de îngrijorător pe Facebook.Fostul ministru a explicat întreaga problemă şi a venit şi cu soluţii pentru românii care urmează să iasă la pensie, potrivit capital.ro.

“Accesul la documente doveditoare pentru perioada activă – o problemă națională gravă. Din toate semnalele primite, și anul trecut dar și anul acesta, cred că problema recuperării documentelor (adeverințe) privind perioada activă în condițiile desființării întreprinderilor/societăților comerciale devine o problemă națională. Spun două situații aici:

1. Oamenii trebuie să se obișnuiască să ceară adeverință privind veniturile și contribuțiile plătite la plecarea (din orice motiv) de la un loc de muncă. Sigur că datele sunt disponibile acum în Revisal și la CNPP, dar în esență, din practica echipelor caselor de pensii, adeverința e sfântă pentru că e cea mai completă.

2. În lipsa acestor documente, pe care rog să nu le ignorați la plecarea de la un loc de muncă, se pune problema ce face persoana afectată și aici nu văd alte soluții decât:

2.a. solicitare la casa de pensii pentru a verifica dacă propriul carnet de muncă a fost bine scanat (reamintesc că anul trecut am cerut să se recupereze ce se putea recupera din scanările defectuoase făcute într-un contract mai vechi, prescris, la care recepția s-a făcut prost).

Se poate recupera măcar o perioadă din cea pentru care nu mai există documente.

2.b. identificare deținătorul arhivei. Aici lucrurile sunt foarte complicate. Nu există un singur răspuns pentru toate spețele. Dacă există întreprinderea/societatea, aceasta trebuie să elibereze adeverința. Dacă nu, trebuie identificată societatea de profil care a preluat arhivele și cerut acolo.

Citeste si: Anunț important pentru românii care s-au vaccinat cu Pfizer! Valeriu Gheorghiță a declarat cine sunt cei care trebuie să facă și doza a treia

Dacă societatea a intrat în insolvență/faliment, atunci administratorul judiciar/lichidatorul judiciar.

O lege de curând promulgată clarifică lucrurile aici pentru că, de prea multe ori, administratorii judiciari nu își asumau relațiile de muncă.

În prezent, legea nr. 138/2021 impune acestora obligația să emită adeverințe care să ateste activitatea desfășurată respectiv să înceteze CIM și să transmită în Revisal. Miza este, însă, ca oamenii să cunoască și să poată lua legătura cu administratorii judiciari ai firmelor în cauză. Acum trebuie să consulți dosarul instanței în portalul instanțelor de judecată – portal.just.ro

pentru a vedea administratorul judiciar desemnat de către instanță.

Avertisment pentru milioane de români

Oamenii trăiesc drame umblând după documente. Eu fac muncă de investigație cu ei, atunci când îmi cer ajutorul, ajunși la capătul puterii, dar ne trebuie o clarificare în acest haos privind documentele oamenilor. Nici ei nu au fost atenți dar nici întreprinderilor/societăților pare că nu le-a păsat.

O variantă ar fi Arhivele din județe (s-au depus și acolo niște documente) dar încă nu îmi e clar ce se găsește acolo. Dintr-o simplă căutare pe site vezi un singur lucru în dreptul rubricii acces la documente – inaccesibil.

Citeste si: Anunțul momentului pentru toți elevii! Se întorc la școală de mâine. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Voi reveni din respect pentru toți cei care încep (și este foarte bine că așa stau lucrurile) să fie mai atenți față de actele lor în vederea pensionării.”, a scris Violeta Alexandru pe o reţea de socializare.

 

Citește-ne pe
Citește și:

OFICIAL! Se redeschid cinematografele din 28 mai! Ce măsuri trebuie să respectați dacă mergeți la film

Codul roșu de vijelii a făcut prăpăd în Dâmbovița, pompierii intervin de urgență: gospodării inundate, copaci doborâți

Alex Velea, probleme mari cu legea. Fulgy l-a dat pe mâna polițiștilor. Câți ani de închisoare riscă

Urmează valul 4 al pandemiei de coronavirus în România? Alexandru Rafila avertizează: „E posibil sa fie la începutul...”

Anunț de ultim moment pentru elevi! Rata de infectare a scăzut în Capitală sub 1 la mie. Ministrul Educației vine cu vești noi pentru copii: „Văd posibil ca de miercuri să se...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies