Când nu se fac botezuri în 2021. Verifică înainte în calendar

,

Botezurile nu se fac oricând. Înainte de a stabili o dată pentru acest eveniment, verificați calendarul creștin-ortodox, ca să fiți siguri că în ziua respectivă, Biserica permite creștinarea nou-născutului.


In articol:

Ca și în cazul nunților, nici botezurile nu se pot face în orice perioadă a anului. Există câteva zile în calendarul creștin-ortodox în care nu pot avea loc aceste evenimente.

De ce nu se fac botezuri oricând

În calendarul creștin-ortodox există mai multe zile în care nu se fac nunți sau botezuri. În principal, este vorba despre zilele de post sau despre sărbătorile mari de peste an.

Conform Bisericii Ortodoxe, botezul unui nou-născut ar trebui să se facă în primele 40 de zile de viață ale copilașului. Bineînțeles că fiecare părinte decide când își creștinează nou-născutul, în funcție de mai multe aspecte.

În primul rând, majoritatea părinților așteaptă ca bebelușul să se facă mai mare, pentru a fi mai rezistent și pentru a fi ținut în brațe cu mai multă ușurință.

Există însă și excepții, atunci când un copil poate fi botezat mult mai repede, dacă are probleme mari de sănătate.

Dacă și dumneavoastră aveți în plan să vă botezați micuțul anul acesta, nu ar strica să vă uitați în calendar înainte, pentru a nu avea o surpriză neplăcută, atunci când mergeți la biserică, să vorbiți cu preotul.

Trebuie să rețineți faptul că, în cazul unui botez, preoții pot accepta să facă această slujbă, chiar și în post. Condiția este ca după slujbă să nu se țină petrecere, pentru că este păcat.

Cum toată lumea sărbătorește botezul nou-născutului și la restaurant, cel mai bine este să evitați zilele în care nu se fac nunți și botezuri și să alegeți o dată care nu este în post.

În ce zile nu se fac botezuri în 2021

Ca și regulă generală, botezurile și nunțile nu se fac în zilele de post și nici în ajunul sau în zilele Praznicelor Împărătești.

Ca să vă fie mai ușor, iată care sunt, mai exact, zilele în care nu ar trebui să vă programați botezul copilului în 2021:

  • toate zilele de miercuri și vineri de peste an. Excepție fac zilele care sunt trecute cu harți în calendarul creștin-ortodox, adică acele zile în care se oferă dezlegare
  • în Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel (21- 28 iunie)
  • în Postul Adormirii Maicii Domnului (1 – 14 august)
  • 29 august- Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul
  • 14 septembrie- Înălțarea Sfintei Cruci
  • în Postul Nașterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie)
  • în perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie)

 

Citește-ne pe
Citește și:

Coronavirus in Romania, 22 iunie 2021. Vesti optimiste din partea autoritatilor! Iata cum arata cel mai recent bilant COVID-19!

FMI laudă un stat UE pentru răspunsul 'solid, prompt și extins' la pandemie

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Sarbatoare mare, marti, 22 iunie 2021. Crestinii ortodocsi incep astazi Postul Sfintilor Petru si Pavel! Iata cate zile dureaza si cand vor fi dezlegari la peste!

Arsenie Boca: biografie, CV, rugăciuni celebre. Detalii despre viața și moartea preotului devenit sfânt

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies