Dezlegare pentru nunta in post: cum se poate da dezlegare

Autor: B.M.
Actualizat: 10 iun 2020, 14:42
Tineri casatoriti

Dezlegare pentru nunta in post: in ce conditii iti poti face nunta in post. Cand da Biserica dezlegare.

Taina Casatoriei se savarseste in biserici dupa o serie de reguli bine stabilite, pe care toti crestinii trebuie sa le respecte. Desi in Biblie nu se specifica in mod clar restrictii referitoare la Taina Casatoriei, canoanele impune mai multe perioade in care aceasta nu se oficiaza.

Dezlegare pentru nunta in post: cand nu se fac nunti

In mod normal, Biserica Ortodoxa Romana nu savareste nunti in cele patru mari posturi de peste an: Postul Pastilor, Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului si Postul Nasterii Domnului.

De asemenea, nu se da dezlegare pentru nunta in zilele de miercuri si vineri, in cele 7 zile de dinaintea si de dupa Postul Pastelui, in zilele de 14 septembrie si 29 august, in Duminica Rusaliilor, in perioada cuprinsa intre Craciun si Boboteaza dar si in ziua in care se tin sarbatori mari.

Citeste si: Ai sau nu voie sa faci petrecere in apartament? Cate persoane pot fi intr-o locuinta pe perioada starii de alerta

Dezlegare pentru nunta in post: de ce impune Biserica aceste restrictii

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aceste restrictii referitoare la organizarea de nunti in post sunt impuse de Biserica dintr-un motiv simplu: de cele mai multe ori Taina Casatoriei este urmata de petreceri, evenimente la care se danseaza,

se mananca mancaruri care nu sunt de post si se consuma alcool.

Aceste lucruri contravin ideii de post, perioada in care crestinii ar trebui sa se abtina de la mancaruri de dulce, alcool, si de la distractii, si in care ar trebui sa adopte o atitudine mai retinuta.

Citeste si: Alina Ceusan este insarcinata! Primele imagini cu burtica de gravida

Dezlegare pentru nunta in post: cand se pot face exceptii

Cu toate ca regulile privind la realizarea nuntilor in post sunt foarte stricte, se pot face exceptii in situatii neobisnuite. Prima regula pentru a obtine dezlegare pentru nunta in post: aceasta poate fi data doar de un inalt ierarh, cum ar fi episcopul.

A doua regula pentru a obtine dezlegare pentru nunta in post: motivul cererii trebuie sa fie intemeiat.

Un exemplu de astfel de motiv: cuplurile care urmeaza sa plece din tara, care se vor intoarce peste o perioada foarte lunga de timp si care nu pot amana data nuntii.

A treia regula care trebuie respectata pentru a obtine dezlegare pentru nunta in post: renuntarea la petrecerea de dupa oficierea Tainei Casatoriei in biserica.

Citeste si: Lidia Buble și-a găsit alinarea mai repede decât se aștepta Răzvan

Dezlegare pentru nunta in post: de ce nu se fac nunti in luna mai

Desi de regula in luna mai nu sunt perioade de post, cu toate acestea nu se fac nunti in aceasta perioada. Acest lucru se intampla din cauza unei unei credinte populare, care spune ca nuntile si chiar cununiile civile facute in luna mai se destrama repede.

 

Taguri:

Venirea Teodorei în ”Casa iubirii” a stârnit noi discuții aprinse între Rebecca și Antoni. În ediția de miercuri, 17 iulie, Rebecca nu s-a mai putut stăpâni și a izbucnit în lacrimi.