Usturoi toxic: cum deosebesti usturoiul bun de cel toxic

Author: B.M.
Actualizat: 22 iun 2020, 13:55
Usturoi toxic: cand devine usturoiul toxic

Cum stii daca mananci usturoi toxic: semnele la care trebuie sa fii atenta si ce se intampla daca mananci prea mult usturoi.

Usturoiul este un element de baza in bucataria romaneasca si are numeroase beneficii, fiind considerat de multi drept un antibiotic natural. Nu multa lume stie insa ca usturoiul poate fi toxic, fie din cauza felului in care este cultivat, fie din cauza consumului in cantitati mari.

Iata cum sa iti dai seama daca usturoiul este toxic si ce se intampla atunci cand mananci mult usturoi.

Citeste si: Branza toxica: cum iti dai seama ce branza este toxica pentru organism! Semnele care iti arata ca nu e 100% naturala

Citeste si: Usturoi. De ce e bine sa consumi usturoi

Citeste si: Sfecla rosie: cand devine sfecla rosie toxica, mare atentie la aceste semne

Usturoi toxic: cand devine usturoiul toxic

Este stiut deja ca usturoiul provenit din China este toxic din cauza felului in care este cultivat. Pentru a-i accelera cresterea cultivatorii chinezi folosesc o multime de chimicale, dintre care cele mai periculoase sunt parathionul si phoratul. Acestea au efecte devastatoare asupra corpului uman.

In plus, s-a descoperit ca usturoiul chinezesc este albit cu clor, pentru a arata mai bine si a pacali ochii clientilor.

Nu in ultimul rand, pentru a-l face sa reziste o perioada mai indelungata, cultivatorii chinezi trateaza usturoiul cu diverse substante precum hormoni sau inhibatori de crestere. Din pacate, peste 80% din usturoiul de pe piata romaneasca provine din China.

Putina lume stie ca usturoiul devine toxic si in momentul in care este prajit prea mult. Atunci cand este folosit la gatit usturoiul trebuie cel mult calit, pana in momentul in care capata o culoare usor aurie.

Usturoiul devine toxic si in momentul in care este consumat crud in cantitati mari. Usturoiul este puternic si poate arde mucoasa stomacului, ducand la arsuri si probleme serioase de digestie. In cazuri extreme se poate ajunge si la greata, diaree si voma.

Consumul mare de usturoi poate duce si la aparitia unui miros corporal neplacut si a unei respiratii neplacute, care persista pe termen lung din cauza compusilor sulfurici.

Citeste si: Slănină afumată, un adevărat pericol pentru sănătate! Ce spun medicii

Usturoi toxic: cum deosebesti usturoiul bun de cel toxic

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Exista o serie de trucuri prin care iti poti da seama daca usturoiul pe care urmeaza sa il cumperi este adus din China sau nu.

Fii in primul rand atent la greutatea si la forma usturoiului: daca o capatana ti se pare mult prea usoara pentru cat de mare e, sau daca forma cateilor este usor bombata, inseamna ca usturoiul este adus din China.

De asemenea, usturoiul adus din China nu are radacini si cotor, pentru a-i usura greutatea, transportul va fi astfel mai putin costisitor.

Un alt indiciu prin care iti poti da seama daca usturoiul este toxic sau nu: verifica daca are acele mustati la baza. Lipsa lor denota un continut ridicat de toxine in compozitie.

Te poti uita si la coaja usturoiului: daca este alba si subtire, inseamna ca usturoiul a fost cultivat folosind pesticide agresive. Usturoiul sanatos are o coaja groasa, foarte usor aramie.

Nu in ultimul rand, poti face diferenta dintre un usturoi toxic si unul natural pe baza gustului: cel natural are un gust mult mai intens si mai intepator, dar si un miros puternic.

Citeste si: Adevarul despre soia: este otrava sau aliment? Ce se intampla daca mananci soia

Usturoi: cine nu ar trebui sa manance usturoi

Din cauza efectelor sale puternice, consumul de usturoi ar trebui evitat de anumite categorii de persoane. Astfel cei care sufera de insomnie sau deshidratare nu ar trebui sa consume usturoi.

Acelasi lucru este valabil si pentru cei care sufera de diabet, pentru cei care au hipoglicemie sau pentru cei care au suferit un transplant. Usturoiul nu trebuie consumat nici de femeile care alapteaza, deorece laptele poate capata o aroma pe care copilul o poate respinge.

Usturoiul are proprietatea de a subtia sangele, de aceea nu este recomandat sa fie consumat de cei care urmeaza sa suporte interventii chirurgicale, interventii dentare, de femeile insarcinate sau de cei care au tulburari de coagulare.

De asemenea usturoiul nu ar trebui consumat de cei care urmeaza tratamente cu anticoagulanti, aspirina sau antiinflamatoare.

Usturoi: ce beneficii are consumul de usturoi

Usturoiul are o multime de beneficii, fiind cel mai puternic antibiotic natural. Usturoiul poate combate germenii de raceala, gripa sau viroza si poate combate infectiile.

Usturoiul subtiaza sangele si previne astfel formarea cheagurilor datorita germaniului si seleniului organic din compozitie. In acelasi timp usturoiul reduce tensiunea arteriala si protejeaza inima, prevenind bolile cardiovasculare.

Usturoiul poate reduce si colesterolul si nivelul trigliceridelor din sange si poate combate alergiile. De asemenea, usturoiul mareste productia de insulina si regleaza astfel nivelul zaharului din sange, fiind benefic pentru diabetici.

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!