Tichete cadou de Ziua Bărbatului, pe data de 19 noiembrie. Gabriela Firea vrea ca toți angajații să beneficieze de drepturi egale

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 mar 2023, 10:33

Gabriela Firea susține că este o discriminare ca femeile să aibă dreptul de a primi tichete cadou, iar bărbații nu

Sursa: pexels

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, vrea că angajații de sex masculin să primească, pe data de 19 noiembrie, tichete cadou de Ziua Bărbatului. În momentul de față, Codul Fiscal permite acordarea tichetelor femeilor.

Gabriela Firea a anunțat un proiect prin care să se acorde tichete cadou de Ziua Bărbatului. Ministrul susține că, în acest fel, se elimină discriminarea dintre femei și bărbați.

Tichete cadou de Ziua Bărbatului, propunerea ministrului Gabriela Firea

Prin intermediul Legii 22/2026, s-a stabilit ca, pe data de 8 martie, să se serbeze Ziua Femeii, iar, pe data de 19 noiembrie, să fie serbată Ziua Bărbatului.

În momentul de față, femeile pot primi tichete cadou cu ocazia zilei de 8 martie.

Gabriela Firea susține că este o discriminare ca femeile să aibă dreptul de a primi tichete cadou, iar bărbații nu, motiv pentru care, a anunțat un proiect care să schimbe acest lucru.

„Vin cu o veste bună pentru bărbaţii şi băieţii noştri. Am iniţiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului- 19 noiembrie.

Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci şi despre cele ale bărbaţilor, discriminaţi mai puţin ce-i drept. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse continuă, astfel, demersurile de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.

Citește și: Vești bune de români! Se dau 4.000 de lei pentru repararea locuinței și schimbarea electrocasnicelor. Anunțul făcut de Marcel Boloș

De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaştem şi situaţiile în care domnii sunt dezavantajaţi", a transmis Gabriela Firea, pe Facebook.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tichetul au urma să aibă valoare de 300 de lei, sumă ce nu va fi impozitabilă și, mai mult decât atât, condiția care trebuie să fie îndeplinită este aceea ca beneficiul să fie menționat în contractul de muncă, indiferent de natura acestuia: individual, colectiv sau în regulamentul inern al instituției care l-a angajat.

„Politicile publice în acest domeniu trebuie să aducă îmbunătăţiri semnificative asupra vieţii sociale şi, în principal, să corecteze acele atitudini şi comportamente care ar putea determina excluderea sau marginalizarea persoanelor", a mai precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea lansează un pachet legislativ, pentru creșterea natalității

Săptămâna trecută, Gabriela Firea a anunțat un pachet de ajutoare, menit să vină în sprijinul persoanelor care au copii, cu scopul de a reduce cheltuielile, pentru ca natalitatea să se mărească, iar creșterea unui copil să nu mai fie atât de greu de suportat de către părinți.

Printre măsurile care au fost propuse de ministru, se numără: vouchere de 1.500 de lei pentru plata programului after-school, a școlilor și a grădinițelor, reducerea TVA-ului cu 5% pentru produsele necesare copiilor și micșorarea dobânzilor pentru creditele imobiliare pentru familiile cu mai mulți copii.

Citește și: Ce pensii din România ar putea să scadă. Milioane de români ar putea să fie vizați

De asemena, se dorește acordarea unor vouchere stomatologice, sprijinirea copiilor ai căror părinții sunt plecați la muncă, în străinătate, flexibilitatea programului de muncă pentru părinți și nu numai.

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!