Veste uriașă pentru pensionari! Se dau 1.400 de lei. Raluca Turcan a făcut anunțul

Author: Diana Tilă

Veste uriașă pentru pensionari! Se dau 1.400 de lei. Raluca Turcan a făcut anunțul

Sursa: colaj Kanal D

Pensionarii primesc mai mulți bani pentru a putea face față scumpirilor actuale. Iată declarația făcută de Raluca Turcan.

Raluca Turcan, fostul ministru al Muncii și Solidarității Sociale, a făcut un anunț important pentru pensionari.

Pe lângă pensie, aceștia vor beneficia de 1.400 de lei, pentru a putea face față scumpirilor actuale.

Citește și: Persoanele cu venituri mici vor primi un ajutor de la stat pentru plata facturilor, în valoare de 1.400 de lei

Veste uriașă pentru pensionari! Se dau 1.400 de lei. Raluca Turcan a făcut anunțul  

Așadar, pensionarii români vor primi 1.400 de lei, în două tranșe. Raluca Turcan a explicat joi, 19 ianuarie, cum vor intra cardurile de energie în posesia oamenilor și cine poate beneficia de acest ajutor financiar pentru plata facturilor la energie. 

 

 

De acest ajutor financiar vor beneficia:

 

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la venit minim garantat.

 

Cum vor ajunge cardurile de energie către beneficiari?

Raluca Turcan a explicat că „lista cu cei care vor beneficia de acest sprijin va fi întocmită de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, iar sprijinul va fi acordat sub forma unui voucher tipărit și distribuit de către Compania Națională „Poșta Română”, prin care se conferă titularului dreptul de a beneficia de sprijin pentru compensarea prețului la energie, indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.”

„Listele detaliate cu persoanele/ familiile care au dreptul să primească acest ajutor vor fi comunicate CN Poșta Română de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale”, a adăugat ea.

Vești bune pentru parinti! Guvernul a aprobat creștera alocațiilor pentru copii. Câţi bani vor primi copiii de la 1 ianuarie 2022

Citește și: Cum poți să cumperi vechime în muncă în 2023. 2 pași pe care trebuie să-i urmezi

Atenție! „Acolo unde nu există nomenclatoarele stradale – beneficiarii vor primi de la factorul poștal o declarație pe propria răspundere pe care vor trebui să o completeze. În cazurile în care figurează mai mulți locatari la aceeași adresă, dar ei nu locuiesc la adresă – fie se vor întocmi anchete sociale, fie proprietarii vor cere să fie radiați.

Cei care locuiesc la bloc vor primi toate documentele prin asociațiile de locatari, iar cei care au cumpărat lemne de foc și au documente justificative (chitanțe/facturi) vor putea face „decontul” la factorul poștal direct”, a avertizat Raluca Turcan pe contul ei de Facebook.

 


Cine este Alina, noua concurentă din Casa iubirii, sezonul 2? Tânăra a făcut dezvăluiri uluitoare! „Am acasă un băiețel de 4 ani!” Iată care sunt cei trei concurenți care i-au atras deja atenția!

Alina este noua concurentă care a pășit astăzi în Casa iubirii! Tânăra a mărturisit că a pus deja ochii pe trei dintre băieți! „Am o slăbiciune pentru ochii albaștri” Iată ce detalii neașteptate au ieșit la iveală din trecutul Alinei! 

Cookies