Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au început exercițiile militare, pentru prima dată în ultimii cinci ani, după ce Coreea de Nord a efectuat teste cu o rachetă balistică

,
coreea-de-sud-statele-unite-ale-americii-coreea-de-nord-exerciții-militare

Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au început exercițiile militare, pentru prima dată în ultimii cinci ani

[Sursa foto: france24.com]

Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au efectuat astăzi, 26 septembrie, primele exerciții militare, din ultima jumătate de deceniu. În urmă cu doar o zi, Coreea de Nord a efectuat un test cu o rachetă balistică.

Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au început primele exerciții militare din ultimii cinci ani. Acestea vin ca un răspuns la exercițiile efectuate de Coreea de Nord cu o rachetă balistică.

Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au realizat primele exerciții militare împreună

Peste 28.000 de soldați din Statele Unite ale Americii se află în Coreea de Sud, pentru a spori securitatea țării împotriva Coreei de Nord care a făcut mai multe amenințări în legătură cu armamentul nuclear de care dispune.

Yoon Suk-yeol, președintele Coreei de Sud, care a preluat mandatul în luna mai a acestui an, a asigurat că țara sa, împreună cu Statele Unite ale Americii vor face din ce în ce mai multe exerciții militare împreună, după ce, timp de mai mulți ani, Coreea de Sud și Coreea de Nord au încercat să se înțeleagă diplomatic, dar nu au ajuns la un numitor comun.

Citeste si: Coreea de Nord refuză să ajute Rusia cu arme nucleare și răspunde la acuzațiile potrivit cărora ar fi furnizat deja echipamente menite să ajute armata rusă în război

„Acest exercițiu a fost pregătit pentru a demonstra voința puternică a alianței Coreea de Sud-SUA de a răspunde provocărilor nord-coreene", a spus marina sud-coreeană într-un comunicat, conform France24.com.

Exercițiul va dura patru zile, timp în care vor fi implicate peste 20 de nave și un tip de avion. Mai mult decât atât, vor fi realizate: operațiuni de război anti-navă, manevre tehnice tactice, operațiuni de război anti-navă și anti-submarin, împreună cu alte operațiuni maritime.

coreea-de-sud-statele-unite-ale-americii-coreea-de-nord-exerciții-militare

Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au început exercițiile militare, pentru prima dată în ultimii cinci ani

[Sursa foto: apnews.com]

„Prin acest exercițiu, vom îmbunătăți și mai mult capacitatea de a desfășura operațiuni comune între forțele navale ale celor două țări”, a spus Kwak Kwang-sub, un ofițer superior al marinei sud-coreene, în cadrul unui comunicat.

Coreea de Nord a efectuat exerciții cu o rachetă balistică

Ieri, 25 septembrie, Coreea de Nord a realizat un tir de rachetă balistică, în ciuda faptului că a primit numeroase sancțiuni din cauza programelor de dezvoltare nucleară.

Mai mult decât atât, Seul, Capitala Coreei de Sud, susține că Pyongyang, un oraș din Coreea de Nord, se pregătește să lanseze, din submarin, o rachetă balistică, testată în luna mai.

La începutul anului 2022, Coreea de Nord a spus clar și răspicat faptul că nu va renunța niciodată la arsenalul nuclear de care dispune, consacrând legea nucleară ca o doctrină  a „primului atac”. Cu toate că aliații au justificat exercițiile făcute ca fiind defensive, Coreea de Nord susține că acestea sunt, de fapt, antrenamente pentru invazie.

Citeste si: O femeie din Coreea de Sud a fost arestată, după ce a ucis doi copii și i-a ascuns în valize. Aceasta ar fi chiar mama lor

În luna august a acestui an, Statele Unite ale Americi și Coreea de Nord au organizat, pentru prima dată din anul 2018, cele mai mari exerciții militare comune.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Joe Biden l-a avertizat pe Xi Jinping de consecințele încălcării sancțiunilor împotriva Rusiei: „O greșeală uriașă”

Daniel Ghiță s-a dezlănțuit: Pesta porcină e o afacere de miliarde, care bagă în faliment fermierii români!

Joe Biden l-a avertizat pe Xi Jinping de consecințele încălcării sancțiunilor împotriva Rusiei: „O greșeală uriașă”

Rusia și China sunt din ce în ce mai apropiate. Întâlnire importantă între Vladimir Putin și Xi Jinping

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies