Rusia și China sunt din ce în ce mai apropiate. Întâlnire importantă între Vladimir Putin și Xi Jinping

Author: Alina Petre
Actualizat: 13 sep 2022, 02:57

Vladimir Putin și Xi Jinping

Rusia și China sunt din ce în ce mai apropiate. Vladimir Putin se întâlnește cu Xi Jinping în această săptămână.

Rusia și China sunt din ce în ce mai apropiate.

Vladimir Putin se întâlnește cu Xi Jinping în această săptămână. 

Citeste si: Vladimir Putin nu va opri atacurile asupra Ucrainei! Războiul a intrat în etapa a treia

Întâlnire importantă între Vladimir Putin și Xi Jinping

Președintele chinez Xi Jinping se va întâlni cu Vladimir Putin în prima sa călătorie de la începutul pandemiei.

Xi Jinping, va părăsi China în această săptămână pentru prima dată în mai bine de doi ani pentru un turneu în Asia Centrală în cadrul căruia se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin, relatează duminică Reuters.

Prima călătorie în străinătate de la începutul pandemiei de COVID-19, arată cât de încrezător este preşedintele Xi Jinping în ceea ce priveşte puterea sa în China şi cât de periculoasă a devenit situaţia globală: confruntarea Rusiei cu Occidentul asupra Ucrainei, criza privind Taiwanul şi o situaţie economică fragilă la nivel mondial, potrivit Agerpres.

Xi Jinping urmează să efectueze o vizită de stat în Kazahstan miercuri şi se va întâlni apoi cu omologul său rus Vladimir Putin la summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OSC) în oraşul Samarkand din Uzbekistan, unul dintre cele mai vechi oraşe din lume şi prin care trecea Drumul Mătăsii.

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

Vladimir Putin nu va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov a declarat că, deși rușii o „respectă” pe Regina Elisabeta „pentru înțelepciunea ei”, participarea lui Putin la înmormântare nu este obligatorie.

Acesta a mai adăugat că, în curând, va fi luată o decizie cu privire la cine va reprezenta Rusia la ceremonie.

Joi, Vladimir Putin a fost unul dintre liderii mondiali care au prezentat condoleanțe familiei regale și i-a urat Regelui Charles al III-lea „curaj și rezistență”.

Într-o declarație de joi, Vladimir Putin a lăudat-o pe Regină, declarând:  „Timp de multe decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor săi, precum și de autoritatea pe scena mondială”.

LIVE UPDATE Ziua 166 de război în Ucraina: Preşedintele Zelenski exclude orice negociere dacă Rusia va organiza referendumuri în zonele cucerite

Funeraliile de stat vor avea loc pe 19 septembrie la Westminster Abbey.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu se va număra printre șefii de stat care vor participa la viitoarele funeralii ale Reginei Elisabeta a II-a, a anunțat purtătorul de cuvânt al liderului rus, potrivit  FoxNews.

Citeste si: Vladimir Putin nu va veni la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Care este motivul

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies