Vladimir Putin nu va opri atacurile asupra Ucrainei! Războiul a intrat în etapa a treia

Author: Lavinia Medrea

Războiul din Ucraina a intrat în „a treia etapă”, spune Kievul, iar actualele succese militare ale forțelor ucrainene vor avea un efect de avalanșă, ducând la înfrângerea armatei ruse, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, într-un interviu acordat ziarului francez Monde publicat astăzi, relatează BTA.

„Contraofensiva noastră este a treia etapă”, a subliniat Reznikov pe fondul avansării rapide a forțelor ucrainene în estul și sudul Ucrainei.

Războiul din Ucraina a ajuns în etapa a treia

Ucraina a declarat că a recâștigat 3.000 de km pătrați de teritoriu de la începutul acestei luni.

„Scopul primei etape a războiului a fost de a-i limita pe ruși. A doua a constat în stabilirea unui echilibru între ei și noi pe front, în stabilizarea frontului și în testarea rezistenței lor”, a explicat ministrul ucrainean.

„Statul nostru major a întocmit un plan având în vedere armamentul pe care l-am primit de la partenerii noștri; am început să folosim sistemele de artilerie mobilă Hymars pentru a tăia liniile logistice ale inamicului, pentru a distruge depozitele de combustibil și muniții. Aceasta este cea de-a treia etapă a războiului, care a început în sudul și nordul Ucrainei, în regiunile Kherson și Harkov”, mai spune Oleksiy Reznikov.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 201 de război în Ucraina: Volodimir Zelenski: Armata ucraineană a eliberat oraşul strategic Izium

Obiectivul Ucrainei este de a elibera toate teritoriile ocupate, „inclusiv Crimeea, regiunea Luhansk și regiunea Donețk. Gărzile noastre de frontieră își vor stabili posturile de-a lungul graniței ruso-ucrainene- așa cum a fost securizată în 1991”, subliniază ministrul.

Rusia nu se va opri până nu-și va atinge obiectivele

Pe lângă „eliberarea completă” a teritoriilor ucrainene, Kievul cere, de asemenea, o „foaie de parcurs foarte clară pentru plata despăgubirilor de către Rusia și urmărirea penală a celor responsabili de crime de război” comise de la începutul invaziei rusești, la 24 februarie.

Între timp, Rusia a declarat că a bombardat zone din regiunea Harkov asupra cărora Ucraina a recâștigat controlul în timpul contraofensivei forțelor armate ucrainene, relatează AFP, citând BTA.

„În regiunile Kupyansk și Izyum, au fost loviți combatanți și echipamente militare ale formațiunii naționaliste Kraken, ale Brigăzii 113 de apărare teritorială și ale Brigăzii 93 mecanizate ”, a declarat Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Citeste si: Volodimir Zelenski cere sancțiuni dure pentru turiștii ruși: "Nu ar trebui să poată folosi Europa"

În sfârșit, Ucraina primește tancuri occidentale din SUA, Germania si Franta!

Intervenția militară rusă în Ucraina va continua „până când obiectivele sale vor fi atinse”, a declarat, astăzi, Kremlinul, în contextul în care forțele rusești s-au retras în estul Ucrainei în ultimele zile.

„Operațiunea militară specială va continua până când obiectivele anunțate la începutul ei vor fi atinse”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov a mai spus că în prezent „nu există nicio perspectivă de negocieri” între Moscova și Kiev.

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies