Joe Biden l-a avertizat pe Xi Jinping de consecințele încălcării sancțiunilor împotriva Rusiei: „O greșeală uriașă”

Author: Lavinia Medrea

Joe Biden l-a avertizat pe Xi Jinping de consecințele încălcării sancțiunilor împotriva Rusiei

Sursa: Twitter

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că l-a atenționat pe omologul său din China, Xi Jinping, în privința încălcării sancțiunilor împotriva Rusiei, menționând că face o greșeală.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat că l-a atenționat pe omologul său chinez, Xi Jinping, în privința retragerii investitorilor dacă Beijingul încalcă sancţiunile impuse Rusiei în urma invaziei sale în Ucrainei, potrivit AFP.

Joe Biden îl avertizează pe Xi Jinping în privința încălcării sancțiunilor împotriva Rusiei

Într-un interviu acordat canalului CBS, Joe Biden a declarat că i-a explicat lui Xi Jinping, într-o conversație telefonică, despre faptul că încălcarea sancțiunilor impuse împotriva Rusiei ar reprezenta „o greșeală uriașă”. Conform declarațiilor sale, încă nu există dovezi potrivit cărora China ar sprijini Rusia în războiul din Ucraina cu arme sau alte materiale. 

Relațiile SUA cu China sunt, de asemenea, tensionate, pe fondul neînâelegerilor legate de independența Taiwanului și de tratamentul aplicat de China minorității etnice uigure.

Citeste si: Primul discurs al Reginei Elisabeta a II-a. "Și când va veni pacea, nu uitați că va fi pentru noi, copiii de astăzi, să facem din lumea de mâine un loc mai bun și mai fericit"

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

„I-am telefonat preşedintelui Xi- nu pentru a ameninţa, doar pentru a-i spune că, dacă crede că americanii şi alţii vor continua să investească în China în timp ce el încalcă sancţiunile impuse Rusiei, atunci face o greşeală uriaşă”, a spus Joe Biden, liderul de la Casa Albă.

Nu există dovezi conform cărora China a trimis arme Rusiei

„În acest moment, nu există niciun indiciu că ei (n.r.:

poporul chinez) au propus arme sau alte lucruri de care Rusia are nevoie”, a mai precizat Joe Biden, președintele SUA.

Uniunea Europeană și G7 au plafonat prețul petrolului rusesc. Rusia a avertizat că nu va mai trimite petrol țărilor care vor adopta această măsură

Citeste si: Joe Biden și prima doamna Jill Biden au sosit la Londra pentru a participa, luni, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Ce alți lideri mondiali vor mai fi prezenți!

Vladimir Putin a declarat, vineri, la reuniunea Organizației de Cooperare de la Shanghai din Uzbekistan, că el și Xi Jinping au „discutat despre ce ar trebui să facem în condițiile actuale pentru a contracara eficient restricțiile ilegale” din partea Occidentului, dar Joe Biden a respins sugestiile conform cărora consolidarea relațiilor dintre Xi Jinping și Vladimir Putin ar putea anunța un „nou Război Rece, mai complicat”.

„Nu cred că acesta este un nou război rece sau mai complicat”, a opiniat președintele Joe Biden.

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies