Se redeschid şcolile în 8 februarie? Anunţ OFICIAL de la ministrul Educaţiei

,
scoala
Cand se redeschid scolile, potrivit ministrului Educatiei

Elevii s-ar putea reîntoarce în bănci data de 8 februarie. Cursurile online vor continua, însă, pentru mulți elevi şi după această dată.


In articol:

Cursurile fizice ar putea să fie reluate la data de 8 februarie,  la aceeaşi dată care marchează intrarea în semestrul al doilea al anului educațional 2020-2021.

Decizia ca elevii să revină în bănci nu va aparşine aparține, însă,  Ministerului Educației,  spune ministrul Sorin Cîmpeanu. Hotărârea urmează să fie luată de reperzentanţii Ministerului Sănătății.

Ce a declarat ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a venit cu clarificări în ceea ce priveşte posibilitatea de redechidere a şcolilor, pentru cursuri în format fizic. Decizia finală va depinde de evoluţia epidemiologică din următoarea perioadă.

„Nu Ministerul Educației are competența să se pronunțe asupra gestionării riscului de transmitere a virusului, dar cei care au competența să se pronunțe au spus în data de 14 ianuarie că acest risc este gestionabil. Nu poate fi eliminat în mod complet, dar poate fi gestionabil” a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu pentru Digi 24.

„Ne dorim revenirea la normalitate, iar normalitatea nu prevede modalitatea de a alege fără motiv. Înainte de februarie 2020 nu exista posibilitatea de alegere fără motive. Exista posibilitatea de a sta acasă pe motive medicale”, a mai spus Cîmpeanu.

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila a facut anuntul despre deschiderea scolilor: ''Se pot deschide fără probleme''

Cele patru scenarii pentru redeschiderea şcolilor

Ministrul a adus în discuţie şi patru scenarii posibile, care includ o continuare a sistemului online.

1. Dacă elevii au contraindicații medicale pentru prezență fizică, au vulnerabilități vor face şcoală online.

2. Dacă aparțin unei familii care are vulnerabilități medicale, certificate ca atare cursurile vor rămâne online.

3. Elevii prezintă simptome. Recomandarea „apăsată” a Ministerului Sănătății, dar și a Ministerului Educației este să rămână acasă.

4. Se va face predare-învățare online în cazul în care profesorii prezintă vulnerabilități sau simptome.

60.000 de laptopuri, disponibile din februarie

Ministrul educației a lansat o achiziție. În data de 4 februarie vor fi disponibile 60.000 de laptopuri. Plus un număr important de videocamere pentru a susține aprocesul de predare-învățare online.

Citeste si: E OFICIAL! Elevii se întorc în bănci. Majoritatea școlilor se redeschid din 8 februarie

„Dacă un profesor are contraindicații, conducerea școlii este datoare să asigure un program orar prin care orele acelui dascăl să fie grupate

într-o singură zi. În așa fel încât elevii să poată învăța online, de acasă, într-o zi pe săptămână. La disciplina acelui sau acelor profesori care au contraindicații pentru prezență fizică. Dacă vor fi mai mulți profesori, ceea ce nu ne dorim, vor putea fi și două zile din cinci”. a adăugat Cîmpeanu.

Citeste si: Ministrul Educației, noi informații despre redeschiderea școlilor: „Ultimele date pe care le avem...”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ministerul Sănătății, anunțul momentului despre deschiderea școlilor: „Elevii care revin la cursuri vor trece prin...” Ce măsuri vor fi luate?

Cseke Attila: De luni va trebui certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice/ Evenimentele private, complet interzise

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Şcoli închise!!! Premierul anunţă că se redeschid „poate pe 8 martie”

Ministrul Educației, noi informații despre redeschiderea școlilor: „Ultimele date pe care le avem...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies